Rusia, reactie la exercitiile NATO din estul Europei: NATO este un bloc anti-rus. Se incearca incalcarea paritatii nucleare

P.c. | 27.03.2015

Pe aceeași temă

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarat ca prezenta tot mai mare a NATO in estul Europei reprezinta o incercare de a incalca paritatea nucleara". Un oficial din Ministerul rus de Externe a avetizat ca Rusia dispune de mijloacele necesare pentru contracararea amenintarilor nucleare.

 

Vladimir Putin considera ca NATO profita de criza ucraineana pentru a-si intari prezenta militara in Europa de Est, scrie Russia Today, conform ziare.com"NATO isi dezvolta fortele de raspuns rapid si isi sporeste infrastructura de langa granitele noastre, inregistram incercari de a incalca paritatea nucleara si crearea segmentelor apararii antiracheta in Europa si Asia-Pacific este accelerata", a spus presedintele Putin intr-un discurs la colegiul FSB, joi.

 

Aleksandr Lukasevici, purtator de cuvant al MAE rus, a spus ca Rusia are la dispozitie toate mijloacele pentru a contracara amenintarile nucleare: "este momentul ca SUA sa renunte la miscarile unilaterale distructive in sfera apararii antiracheta. Constructia consecventa a capacitatilor militare americane la granitele Rusiei, conform cu planurile militare NATO de intarire a prezentei militare si dezvoltarii infrastructurii pe asa-zisul flanc estic...nu numai provoaca tensiuni in regiune (...) dar are si consecinte negative pe termen lung", a mai spus Lukasevici.
 

CITITI SI: Comandant al fortelor NATO: Rusia nu respecta acordurile de la Minsk. Luam in calcul orice varianta

 

Rusia critica exercitiile militare care se au loc in aceasta perioada in estul Europei. Patru avioane americane de atac A-10 Thunderbolt II iau parte la exercitiile din Polonia, tara unde sunt asteptati, anul acesta, 10.000 de soldati NATO.


Sambata trecuta, in capitala lituaniana Vilnius a inceput operatiunea Dragoon Ride - un convoi de vehicule militare americane, majoritatea IAV Stryker, care au pornit spre baza germana din Vilseck, urmand sa traverseze Estonia, Lituania, Polonia, Letonia si Cehia, tari "care traiesc cel mai aproape de Rusia", potrivit comandantului armatei americane in Europa, generalul Ben Hodges.
 

Fortele aeriene finlandeze si cele americane au inceput exercitii militare comune si li se vor alatura si suedezii, aminteste sursa citata.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22