RUSIA interzice importurile de SUCURI din UCRAINA

P.c. | 31.07.2014

Pe aceeași temă

Agenţia rusă pentru Protecţia Consumatorilor (Rospotrebnadzor) a anunţat joi că a interzis importurile de sucuri din Ucraina. Agenţia a explicat că decizia a fost luată din cauză că sucurile din Ucraina nu respectă reglementările în domeniu. Rospotrebnadzor a precizat pe site-ul său că interdicţia asupra importurilor de sucuri din Ucraina include alimentele pentru bebeluşi şi a fost decisă la 29 iulierelatează Mediafax.

 

Anterior, luni, Rusia a decis să suspende importurile de fructe şi legume în conservă provenind din Ucraina din cauza neregulilor, la trei zile după ce a limitat importurile de produse lactate ucrainene din motive similare.

 

Moscova este nemulţumită de semnarea de către Ucraina a unui acord de liber schimb cu Uniunea Europeană şi a avertizat că Rusia va lua "măsuri de protecţie" dacă se va dovedi că acordul îi prejudiciază economia.

 

CITITI SI: RUSIA INTERZICE importurile de fructe si legume din POLONIA, de la 1 august

 

Rusia a folosit aceeaşi retorică şi împotriva Republicii Moldova, limitând importurile de carne, fructe şi vinuri moldoveneşti după semnarea unui acord între UE şi această fostă republică sovietică.

 

Moscova este acuzată deseori de folosirea armei comerciale, invocând în special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatică asupra vecinilor săi.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22