Rusia conditioneaza ridicarea embargoului de incetarea acordurilor dintre Chisinau si UE

T.d. | 20.11.2014

Pe aceeași temă

Federatia Rusa continua santajul economic la adresa Chisinaului. Potrivit presedintelui Partidului Socialistilor din Republica Moldova, Igor Dodon, Moscova va inceta embargoul in cazul in care Chisinaul anuleaza acordurile cu Uniunea Europeana, potrivit Ziare.com

"Tin sa va informez ca exporturile pot fi si vor fi reluate dupa alegeri. Acest lucru tine in mod nemijlocit de deciziile noului Guvern. Totusi, toata lumea trebuie sa inteleaga ca, atat timp cat acordurile care au fost semnate cu UE nu vor fi anulate, sansele de revenire pe pietele rusesti sunt foarte modeste", a declarat liderul PSRM, potrivit Unimedia.

Igor Dodon s-a intalnit cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin si a discutat cu acesta despre efectele embargoului instituit de Rusia asupra importurilor de fructe, legume, conserve si carne, dupa ce Moldova a semnat un acord de asociere cu UE, dar si despre restrictiile privind muncitorii moldoveni din Rusia.

"Cunoasteti ca una din probleme a fost partial solutionata. Serviciul Federal de Migratie a adoptat o decizie, care prevede ca, pana la 30 noiembrie, toti migrantii muncitori cu incalcari ale legislatiei migrationiste pot veni in Moldova, dupa aceasta se pot intoarce in Rusia, cu incepere din 1 decembrie, pentru a-si relua acolo activitatea de pe foaie curata. In aceste zile, zeci de mii de cetateni revin in Moldova", a spus Dodon.

Pe 30 noiembrie, in Moldova au loc alegeri parlamentare. In functie de rezultatul scrutinului, orientarea geopolitica a Chisinaului, care in ultimii ani a inclinat catre Occident, s-ar putea schimba in favoarea intereselor rusesti.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22