Rusia ameninta voalat cu puterea NUCLEARA. Premierul rus, Dmitri Medvedev: Intregul sistem de securitate al Europei este AMENINTAT

T.d. | 19.09.2014

Pe aceeași temă

Intregul sistem de securitate al Europei este amenintat, a declarat vineri premierul Rusiei, Dmitri Medvedev. Acesta a avertizat ca tara sa nu va tolera “santajul politic”, amenintand voalat cu "puterea nucleara" a Rusiei, conform Mediafax.

"În esenţă, întregul sistem al securităţii europene este ameninţat, în prezent, dar şi valorile de bază, globalizarea viitoare şi, în esenţă, întregul concept al dezvoltării paşnice", a spus Medvedev.

Statele occidentale se pare că au uitat că Rusia, ca stat suveran, are dreptul să-şi stabilească şi să-şi urmeze interesele naţionale”, a reproşat şeful Guvernului rus.

Seful Executivului rusesc atrage atentia Occidentului ca tara sa are propriile interese nationale. “Am sentimentul că Occidentul a uitat faptul că Rusia are propriile interese naţionale", a spus Medvedev.

CITESTE SI: Presedintele Ucrainei, in fata Congresului SUA: Razboiul in care luptam este si al Europei si Americii

Toate încercările anterioare de a exercita presiune asupra Rusiei au fost zadarnice, iar Moscova nu va tolera "şantajul politic", a avertizat Medvedev. "Istoria arată în mod clar că toate încercările de a exercita presiuni asupra Rusiei prin asemenea măsuri au fost zadarnice", a declarat premierul rus.

"Nu vom tolera şantajul politic", a avertizat şeful Executivului rus, subliniind că "suntem cea mai mare ţară din lume, o putere nucleară care este casa a 150 de milioane de oameni, un teritoriu cu rezerve vaste şi o piaţă uriaşă pentru bunuri, servicii şi investiţii".

Medvedev le-a reproşat totodată partenerilor săi occidentali faptul că, în pofida statutului ţării sale, aceştia "pretind că Rusia nu există deloc pe harta globală".

CITESTE SI: Vladimir Putin: Criza din Ucraina are rolul de a reactiva NATO ca instrument politic al SUA // Jose Manuel Barroso: Rusia are un comportament INACCEPTABIL

Premierul rus acuza Vestul de subminarea stabilităţii sistemelor financiar şi comercial. "Un lucru este sigur. Stabilitatea sistemelor globale financiar şi comercial este demolată în prezent. Însă, fără îndoială, acest proces poate încă să fie oprit", a adăugat Medvedev.

Washingtonul şi Bruxellesul au impus săptămâna trecută noi sancţiuni Rusiei, pe care o acuză de implicare în criza din Ucraina. Rusia a răspuns în august cu un embargo asupra exporturilor de produse alimentare provenind din Uniunea Europeană (UE) ca răspuns la aceste valuri succesive de sancţiuni.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22