Rovana PLUMB, ministrul Muncii: AMNISTIA FISCALA se va aplica in cazul PENSIONARILOR si MAMELOR care au de RETURNAT bani statului. Amnistia NU se va aplica in cazul pensionarile ILEGALE

P.c. | 01.08.2014

Pe aceeași temă

Pensionarii si mamele care au de returnat statului diverse sume de bani in urma unor "interpretari neunitare" ale legislatiei vor fi amnistiati fiscal, a declarat vineri ministrul Muncii, Rovana Plumb, care a precizat insa ca nu vor fi amnistiati pensionarii care au folosit documente false pentru a fi pensionati. Seful executivului, Victor Ponta,  a afirmat, vineri, ca legea privind amnistia va fi aplicata pentru acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin, pensii sau indemnizatii pentru mame si sunt obligate acum sa restituie banii, din cauza unor erori administrative, relateaza Hotnews.

 

"Toti pensionarii care se afla in evidenta sistemului unitar de pensii la data intrarii in vigoare a propunerii legislative vor fi scutiti de la plata debitelor generate de interpretari neunitare" ale legii, dar "nu vor fi scutite debitele care au drept cauza culpa debitorului legata de folosirea unor documente neconforme realitatii", a declarat aceasta, la o zi dupa ce premierul Victor Ponta i-a cerut o solutie in aceste cazuri.
 

CITITI SI: ZIUA SI AMNISTIA. Dupa ce a anuntat amnistia pensionarilor, Guvernul STERGE DATORIILE a 12.000 de mame

 

"Facem amnistiere fiscala si nu amnistiere penala", a subliniat Rovana Plumb.

 

In ceea ce priveste cele 12.460 de "mamici" carora statului le cerea inapoi 15 milioane de lei, deoarece ar fi fost incasati depasind prevederile legilor, acestea vor fi amnistiate fiscal, a mentionat Rovana Plumb.

 

In acest sens, guvernul va modifica, in sedinta din 20 august, ordonanta 111 astfel incat "orice parinte care beneficiaza de concediu pentru ingrijirea copilului va putea sa obtina venituri suplimentare din alte activitati desfasurate acasa ingrijind copilul, in suma pana la 1500 lei in decursul unui an", a explicat Rovana Plumb.
 

CITITI SI: Victor Ponta: Legea amnistiei vizeaza persoanele obligate sa restituie bani, din erori administrative. Este o amnistie fiscala, nu penala

 

Proiectul de lege pentru amnistierea pensionarilor va fi adoptat in sedinta de guvern din 20 august.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22