Robert Negoita, verificat de ANI, propus ca membru in Consiliul de Integritate, care controleaza Agentia

Fara Autor | 18.11.2014

Pe aceeași temă

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, verificat de ANI pentru fals in declaratia de avere,  si presedintele CJ Ialomita, Silvian Ciuperca, anchetat de DNA, sunt propusi in Consiliul National de Integritate, organismul de control al ANI, scrie Gandul.
 
Consiliul National de Integritate este format pe principiul reprezentarii egale a tuturor categoriilor de persoane supuse verificarilor, mandatul membrilor acestuia fiind de cinci ani.
 
Pe lista inaintata Senatului pentru audierile din Parlament care ar urma sa fie facute marti se afla, potrivit surselor Gandul, numele primarului sectorului 3 - Robert Negoita, cel al presedintelui CJ Ialomita - Silvian Ciuperca, dar si, ca membru supleant, al presedintelui CJ Dambovita - Adrian Tutuianu. 
 
Membri PSD, Negoita, Ciuperca si Tutuianu, ar urma sa intre in CNI la propunerea Asociatiei Municipiilor din Romania si, respectiv, a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania.
 
Locul alocat propunerii grupului parlamentar al PSD din Senat i-a fost rezervat istoricului Constantin Buchet, un apropiat al lui Corneliu Vadim Tudor, sustinut de PRM anterior In Colegiul CNSAS. Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, s-a numarat printre sustinatorii candidatului PSD, Victor Ponta, Inaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, mai spune Gandul.
 
Asa cum a fost conturat calendarul politic al numirii, Senatul intentioneaza audierea In Comisia Juridica a membrilor noului CNI Incepand de maine si numirea efectiva pana la finalul saptamanii. PSD are majoritate In Senat.
 
Negoita si Tutuianu - verificati la ANI, Ciuperca - anchetat de DNA
 
Dintre cei 14 membri ai viitorului CNI, patru ar urma sa isi pastreze locul, 2 nu sunt inca nominalizati de Ministerul Finantelor, respectiv de Ministerul Justitiei, iar 8 sunt nume noi.
 
Intre cei pentru care partidele sau asociatiile isi mentin sustinerea pentru Inca un mandat se numara Cyntia Curt (din partea Grupului parlamentar PDL), fosta consiliera a lui Emil Boc la guvern, Zsuzanna Peter (din partea Grupului parlamentar al UDMR), Tiberius Tanase (din partea Grupului parlamentar al minoritatilor, din Camera Deputatilor) si Emil Draghici, primarul independent al comunei Vulcana-Bai (propus de Asociatia Comunelor din Romania).
 
Noile nume de titulari, asa cum au fost inaintea de partide si de institutii sunt, potrivit surselor Gandul, cel al lui Bogdan Gaurean (din partea Grupului parlamentar al PNL), al lui Robert Negoita (Asociatia Municipiilor), al lui Silvian Ciuperca (Uniunea Nationala a CJ), al lui Constantin Buchet (Grupul parlamentar al PSD).
 
Fost director general adjunct la Registrul Comertului Bogdan Gaurean a devenit cunoscut mai ales In postura de consilier al fostului ministru PNL al Transporturilor, Relu Fenechiu, cu sprijinul caruia a si fost numit pentru o scurta perioada secretar de stat In Guvernul Ponta II. De profesie jurist, Gaurean a fost unul dintre membrii controversatei comisii de privatizare a CFR Marfa.
 
Din partea PSD, nominalizarea directa este cea a istoricului Constantin Buchet, fost membru al Colegiului CNSAS cu sprijinul PRM. Alti doi importanti membri ai conducerii PSD ar urma sa ajunga titulari In CNI la propunerea asociatiei primarilor de municipii si a celei a presedintilor de CJ. Este vorba despre vicepresedintele PSD Robert Negoita si de presedintele filialei Ialomita, Silvian Ciuperca.
 
Numele lui Ciuperca apare Intr-un dosar instrumentat In prezent de DNA, presedintele CJ Ialomita fiind suspectat, potrivit Mediafax, ca ar fi favorizat o firma din Timisoara careia i-a fost concesionat, In mod fraudulos, un teren agricol de circa 495 de hectare, prejudiciind astfel bugetul institutiei cu aproape 200.000 de lei pentru fiecare din cei 35 de ani ai duratei contractulului.
 
Robert Negoita, pe de alta parte, s-ar afla printre cei care au primit din partea ANI Instiintari legate de verificari In ceea ce Ii priveste. In aceeasi situatie ar fi, potrivit unor surse ale Gandul, si unul dintre cei propusi ca membri supleanti: presedintele CJ Dambovita si liderul PSD al filialei judetene, Adrian tutuianu. Daca din partea primarului Negoita, ni s-a transmis prin consiliera ca i se va comunica solicitarea de a clarifica corespondenta sa cu ANI, poresedintele CJ Dambovita nu a putut fi contactat astazi de Gandul.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22