Robert CAZANCIUC, ministrul Justitiei: Nu am fost contactat nici de Dan SOVA, nici de Viorel HREBENCIUC pentru elaborarea unui PROIECT LEGISLATIV

P.c. | 24.10.2014

Pe aceeași temă

Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, a declarat vineri ca nu a avut nicio discutie cu Viorel Hrebenciuc, nici cu Dan Sova despre vreo eventuala modificare sau elaborare a unui proiect legislativ. Viorel Hrebenciuc, deputat PSD, a fost acuzat ca vineri, 17 octombrie, in ziua in care DNA a cerut arestarea sa, i-ar fi cerut lui Dan Sova sa faca o lege pentru amnistie si gratiere, promitandu-i in schimb ajutor pentru a deveni presedintele formatiunii politice, relateaza Hotnews.

 

"Nu, nu m-au contactat. (...) Eu acum nu pot sa impiedic oamenii sa discute despre ministrul Justitiei, fiecare e liber sa faca acest lucru. (...) Nu am ce sa fac decat sa iau act", a spus Cazanciuc, potrivit Agerpres.
 

CITITI SI: DNA: Dan SOVA, purtatorul de cuvant al PSD, URMARIT PENAL pentru TRAFIC DE INFLUENTA. Hrebeniuc i-a cerut legea AMNISTIEI in schimbul promisiunii ca il face sef al PSD

 

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat luni ca social-democratii Viorel Hrebenciuc si Dan Sova sunt urmariti penal pentru trafic de influenta.Stenogramele convorbirilor dintre Dan Sova si Viorel Hrebenciuc din Ordonanta DNA arata cum cei doi lideri PSD cautau solutii pentru dezincriminarea faptelor de coruptie prin eliminarea unui articol din legea 78/2000. Hrebenciuc apare in stenograme promitandu-i lui Sova sprijin pentru sefia PSD in detrimentul lui Valeriu Zgonea si Liviu Dragnea, in timp ce Sova vorbeste despre o lege care sa aprobe amnistia si gratierea. Sova vorbeste chiar despre "epoca post Victor", spunand ca membrii PSD nu il vor pe Liviu Dragnea la sefia partidului.

 

Fragment din stenograme:

 

HREBENCIUC VIOREL: Si mai e legea 78. Boss, legea 78/2000, ca aici aceeasi chestie spune. Aia e lege facuta de Stoica in 2000, atunci am aprobat-o ca tampitii. Pana acum cativa ani lumea nu baga in seama, nici procurorii nu se uitau la ea. Nastase a fost prima victima a acestei legi. E un articol 13 care spune asa: influentarea in calitate de sef- nu sef...

SOVA DAN: De partid.

HREBENCIUC VIOREL: ...de partid nu stiu ce, organizatie si altele, nu numai partid, influentarea si luarea deciziilor, cum e trecut acolo, pentru obtinerea de foloase necuvenite, bani sau bunuri pentru sine sau pentru altul.

SOVA DAN: Asa l-au bagat si pe Liviu cu referendumul.

HREBENCIUC VIOREL: Exact. Si atunci, boss, asta este un articol doborator: orice telefon care il dam - ca eu am zis asta in Biroul Permanent si Mediafax a preluat-o anul trecut, intelegi? Am zis, domne, pe aceasta lege, Dane, orice telefon il dai, este influentare. Daca eu sun pentru un primar din colegiul, noi trebuie sa lamurim ce facem ca parlamentari, care e rolul nostru. Eu, daca ma bat pentru un primar sa ii dau bani la drum - ca pe urma ma vad oamenii acolo, nu? Ma iau de guler ca nu rezolv cu drumul. E, in momentul acela e influentare!

SOVA DAN: Da, da.

HREBENCIUC VIOREL: Deci, automat, suntem beliti.

SOVA DAN: Toti!

HREBENCIUC VIOREL: Deci asculta ce spun, aia nu e o chestiune...

SOVA DAN: Nu, codul integritatii...

HREBENCIUC VIOREL: Trebuie puse la punct astea pentru ca, iti spun, suntem degeaba. Tot asa, ma chemase pentru asta acum cativa ani si zic: Domne, dar vedeti ca e asa? Si zic f.Domnule Hrebenciuc, nu eu am facut legea. Ce sa ii spun? Ce sa ii spun? Aici, uite, la asta, la Brasov si la acesta, la Sarbu si la mine, e trecuta asta.

SOVA DAN: Vreau sa va spun un lucru: cand am vorbit cu cativa judecatori - ca sunt prieten, sunt 15 ani de bara - Voi sunteti nebuni? Si mi-au spus: Puisor, dam ce ati reglementat voi. Voi ati scris, noi aplicam.

HREBENCIUC VIOREL: Exact.

SOVA DAN: Modificati legea.

HREBENCIUC VIOREL: Nu, trebuie facuta o chestiune foarte clara.

SOVA DAN: Dar trebuie pornita de la Ministerul Justitiei cu inteligenta.

HREBENCIUC VIOREL: Vezi ca asta e procedura acum, vezi ca poate sa fie si avantajul tau.

SOVA DAN: Da, dar pentru asta ar trebui sa nu am dosar, ca sa ma poata pune la Justitie, ca am discutat cu Victor treaba asta.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22