RFI O Moldova instabila ar fi preluata rapid si fara dificultati de Federatia Rusa, avertizeaza Dorin Chirtoaca

T.d. | 30.07.2015

Pe aceeași temă

Instabilitatea politica de la Chisinau poate vulnerabiliza major Republica Moldova in fata Federatiei Ruse. Pentru prim-vicepresedintele Partidului Liberal Dorin Chirtoaca, tara vecina nu isi poate permite sa continue foarte mult timp fara un guvern cu puteri depline.

Primarul Chisinaului a declarat la RFI ca nu are emotii privind votul de joi din Parlament pentru investirea Guvernului condus de Valeriu Strelet.

Emotii cu siguranta nu avem (…). Nu vad chiar niciun fel de riscuri pentru ziua de astazi, pentru ca eu cred ca toata lumea constientizeaza ca o asemenea situatie nu poate trena la nesfarsit pentru Republica Moldova, intrucat este chiar periculos”, a spus prim-vicele liberalilor de la Chisinau.

El a atras atentia asupra pericolului rusesc in zona: “O Moldova instabila nu doar ar da satisfactie Rusiei, dar ar fi preluata destul de rapid si fara mari dificultati de catre Federatia Rusa. (…) Moscova evident sta la panda si in momentul in care vor fi comise greseli, Moldova ar putea fi preluata exact cum a fost preluata Crimeea sau acum regiunile Donetk si Lugansk”.

In ce priveste provocarile pe care viitorul Executiv le va avea de abordat, Chirtoaca a vorbit despre independenta justitiei ca o cheie de bolta:

Primarul din Chisinau a aratat ca “este o oportunitate pentru noi si o provocare in acelasi timp sa incheiem perioada similara pe care a avut-o Romania intre anii 2000-2004 si sa incepem perioada 2004-2014, sa zic.

Adica sa ne despartim de perioada cand totul era la cheremul politicienilor, cand prin ordine si telefoane date prin firul rosu (…) se hotarau multe lucruri la nivel de tara”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22