REUTERS. PSD ar putea organiza un CONGRES, in primele luni ale anului 2015, in care il va schimba pe PONTA din functia de PRESEDINTE al partidului (SURSE)

P.c. | 21.11.2014

Pe aceeași temă

Oficiali importanti ai PSD au declarat pentru Reuters, sub protectia anonimatului, ca PSD ar putea organiza un congres special in luna februarie sau martie, pentru a face bilantul, dupa ce Ponta a pierdut un avans din primul tur de 10 puncte procentuale, fiind invins de un candidat mai slab cotat, Klaus Iohannis, relateaza ziare.com


"Structurile politice din PSD ar putea decide sa organizeze un congres in urmatoarele luni. Daca va fi convenit un congres, sigur ca pozitia lui Ponta ca lider va fi contestata", a declarat un oficial PSD, pentru sursa citata.
 

CITITI SI: Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul Germaniei, despre votul din diaspora: Victor Ponta NU MAI ESTE CALIFICAT pentru nicio responsabilitate de stat. Trebuie sa sufere CONSECINTELE

 

Un alt reprezentant de frunte al PSD a spus ca "ar putea exista provocari pentru actuala conducere a partidului, nimeni nu poate prezice mai multe in aceasta etapa". "S-ar putea sa fim nevoiti sa ne reformam partidul, pentru a afla de ce tinerii nu sunt cu noi, de ce tinerii inca ne percep ca un partid comunist", adaugat acesta.
 

Reuters aminteste de precedentul Mircea Geoana, cand insusi Victor Ponta a ajuns la conducerea partidului, la inceputul anului 2010, dupa un moment similar. Atunci, a devenit presedinte al PSD intr-un congres special la cateva luni dupa ce candidatul social-democrat la alegerile prezidentiale a pierdut la limita confruntarea electorala cu Traian Basescu.

 

" (Un congres) se spune ca ar avea loc in februarie, insa situatia este atat de volatila inca nimeni nu stie nimic sigur", a spus si senatorul PSD Serban Nicolae, pentru Reuters.



In ce il priveste, Victor Ponta a respins discutiile cu privire la demisia sa si a promis sa ramana prim-ministru cat timp partidul va vrea acest lucru. Presedintele PSD a respins drept "mizerii politice" unele acuzatii ce i s-au adus, precum faptul ca ar fi fost spion in anii '90, dar si ca si-ar fi plagiat parti ale tezei de doctorat, mai scrie sursa citata.
 

In plus, mai multi membri marcanti ai partidului sau, inclusiv socrul Ilie Sarbu, au fost afectati de acuzatii de coruptie, in ultimele saptamani.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22