Reprezentantul lui Putin in Crimeea: Transnistria VA FI A RUSIEI. E o chestiune de timp

T.d. | 20.08.2014

Pe aceeași temă

“Dacă ar depinde de mine, v-aș alipi chiar astăzi”, a declarat reprezentantul special al presedintelui rus Vladimir Putin in Crimeea, cu privire la asa-numita regiune Transnistria, informeaza Agerpres.

Dacă ar depinde de mine, v-aș alipi chiar astăzi. Împărtășim poziția voastră, o înțelegem și sunt sigur că, într-un final, veți fi în Rusia”, a declarat Oleg Belavențev, răspunzând la întrebarea unei locuitoare din stânga Nistrului prezentă la forumul internațional de tineret 'Tavrida', ce se desfășoară în aceste zile la Sevastopol, potrivit publicației moldovene Național.

Nu putem spune acum. Este o chestiune de timp”, a adăugat Belavențev, citat de agenția ucraineană de presă Poltinavigator.

Regiunea separatistă este reprezentată la acest for propagandistic prorus de membrii mișcării Zvezda (Steaua) de pe lângă centrul pentru pregătirea cadrelor militare din așa-zisul minister al apărării din Transnistria.

În luna iunie, Institutul de Cercetări Strategice din Federația Rusă a înființat, asigurându-i și finanțarea, o organizație paramilitară de tineret în Transnistria.

Scopul Rusiei, declarase anterior fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, este ruperea regiunilor din sudul Ucrainei pentru crearea unui așa-numit 'coridor' către Transnistria.

Deși oficial susține că respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova, Rusia continuă să susțină regimul separatist de la Tiraspol atât în plan financiar, cât și militar, mai arata sursa citata.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22