Referendumul privind apartenenta Londrei la UE poate afecta ratingul de tara al Marii Britanii

T.d. | 13.06.2015

Pe aceeași temă

Eventualele consecinte ale unei decizii de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana sunt greu de anticipat. Totusi, anumite posibile riscuri pentru Londra incep sa iasa in evidenta, in cazul in care britanicii aleg sa iasa din spatiul comunitar, potrivit Associated Press, citata de Ziare.com.

E deja cunoscuta intentia premierului David Cameron – recent reconfirmat prin vot la sefia Executivului de la Londra – de a organiza un referendum privind optiunea britanicilor in privinta apartenentei la UE.

In context, agentia internationala de rating Standard&Poor’s a avertizat, vineri, ca referendumul “reprezinta un risc pentru perspectivele de crestere a serviciilor financiare”, economia tarii urmand sa fie afectata, in general.

S&P a atras atentia, de asemenea ca ar putea cobori ratingul de credit al Londrei, intr-un orizont de doi ani, ca urmare a deciziei guvernului de a organiza un referendum privind apartenenta tarii la Uniunea Europeana.

CITESTE SI: Dreptul la libera circulatie in UE nu intra in discutie, i-a spus Klaus Iohannis premierului britanic David Cameron

 De asemenea, aceasta a subliniat ca politicile economice "ar putea fi in pericolul de a fi mai expuse la politicile de partid decat am anticipat anterior, asemanator cu situatia din SUA, unde am coborat ratingul suveran in anul 2011".

Astfel, S&P a stabilit ca ratingul AAA al Marii Britanii are perspective negative, ceea ce inseamna ca exista o sansa din trei de retrogradare in urmatorii doi ani.

Noul cabinet conservator britanic are in vedere organizarea unui referendum privind apartenenta tarii la UE pana la finele lui 2017.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22