Reducerea CAS a intrat astazi in vigoare

P.c. | 01.10.2014

Pe aceeași temă

Reducerea CAS cu 5% la angajator a intrat, miercuri, in vigoare. In discursul tinut dupa aprobarea rectificarii bugetare, premierul Victor Ponta a sustinut ca implentarea acestei masuri nu o sa produca probleme deoarece suma necesara pentru ultimele luni din 2014 a fost acoperita, relateaza ziare.com


Patronii de firme se asteapta la noi cresteri de impozite in perioada urmatoare pentru ca reducerea contributiilor sociale va lasa un gol de 4,8 miliarde de lei la bugetul de stat, arata Digi 24. O posibilitate ar fi ca patronii sa creasca salariile, caz in care un angajat cu un salariu net de 2.000 de lei pe luna va castiga in plus 81 de lei.
 

Daca angajatorul nu vrea sa creasca remuneratia angajatului, atunci el va economisi 143 de lei pentru fiecare salariat de 2.000 de lei, iar aceste sume ar trebui sa fie reinvestite.
 

Un beneficiu important al reducerii CAS ar mai fi si scaderea numarului romanilor care sunt platiti la negru.

 

CITITI SI: Presedintele Consiliului Investitorilor Straini, despre reducerea CAS: Ne temem ca in 2015 statul VA LUA CU DOUA MAINI ce a dat cu o mana


Controverse

 

Reducerea CAS a starnit dezbateri aprinse pe scena politica. Presedintele Traian Basescu a criticat legea si a intors-o in Parlament, insa ea a fost revotata, asa ca a fost nevoit sa o promulge.
 

Totusi, el si-a exprimat ingrijorarea ca masura va produce efecte grave in 2015, cand deficitul fondului de pensii va creste cu 5 miliarde de lei din acest motiv. In opinia sa, Guvernul nu va reusi sa acopere deficitul.


Pe de alta parte, premierul Victor Ponta a sustinut ca reducerea contributiilor de asigurari sociale va asigura crearea mai multor locuri de munca. "Am aflat ca, in sfarsit, avem realizat un proiect important pentru economia romaneasca, si anume reducerea contributiilor de asigurari sociale. In felul acesta putem sa cream mai multe locuri de munca, sa avem mai multa munca la alb si, ca orice proiect din Romania, in loc sa se faca rapid, se face mai greu, dar important e ca il realizam", a spus Ponta. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22