Reactiile membrilor fostului PDL la stenogramele din sedinta PNL: Teodor Atanasiu s-a exclus din viata politica

P.c. | 11.05.2015

Pe aceeași temă

In urma stenogramelor aparute pe site-ul stiripesurse, in care vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu critica PDL si afirma ca vechiul PNL nu mai are nevoie de legaturile cu PDL care i-au permis sa castige presedintia,  au aparut mai multe reactii din partea unor lideri din fostul PDL, acestia cerand indepartarea lui Atanasiu, relateaza ziare.com

 

Gheorghe Falca: Atanasiu s-a exclus din viata politica

 

Gheorghe Falca, primarul orasului Arad, considera ca Atanasiu "s-a compromis definitiv". "Aceste declaratii l-au jignit profund pe domnul Iohannis, au devoalat o teorie a fuziunii care nu cred ca este impartasita de presedintele Iohannis. A doua jignire e fata de Alina Gorghiu, pentru ca s-a referit la colegii dumneaei si pentru ca au pus-o intr-o postura destul de urata, iar a treia e fata de Dreapta. Prietenul nostru, domnul Atanasiu, s-a exclus din viata politica", a precizat Falca pentru Adevarul.

 

Dorin Florea, primarul orasului Targu Mures: Ma mira lipsa de reactie a Alinei Gorghiu


Dorin Florea, primarul orasului Targu Mures,  a fost surprins ca afirmatiile lui Atanasiu nu au fost taxate de Alina Gorghiu: "Ma surprinde intr-un mod neplacut declaratia facuta pentru ca se pare ca domnul Tase (Teodor Atanasiu - n.red.) nu a inteles nimic din ce vrea poporul acesta (...) Sunt mirat de faptul ca afirmatiile au fost facute in prezenta co-presedintelui presedintelui PNL Alina Gorghiu, iar aceasta nu a reactionat", a spus Florea citat de Stiri pe surse.
 

Cezar Preda: Atanasiu trebuie sa faca un pas in spate


Cezar Preda considera insa ca aceste declaratii reprezinta un accident izolat: "Ca vechi PD-ist sunt mahnit, dar sper sa fie un accident izolat sau sa nu fie adevarat. Eu, cand am vazut, am avut asa.... o strangere de inima pentru ca inteleg ca declaratiile au fost facute in prezenta co-presedintelui Alina Gorghiu. Eu va spun un lucru: daca eu as face asemenea afirmatii in fata co-presedintelui meu (Vasile Blaga - n.red.), cred ca mi-ar trage o smetie de nu m-as mai ridica de jos, asta ca sa intelegem ce responsabilitate au sefii mari ai partidelor".
 

CITITI SI: STENOGRAME Theodor Atanasiu: PNL a fost si va fi al nostru. PDL nu o sa mai aiba prim-ministru. Noi fara PDL nu castigam presedintele. Ne-am tinut de nas si am facut un compromis

 

Cezar Preda ii cere lui Atanasiu sa faca un pas in spate."Domnul Atanasiu trebuie sa faca un pas in spate. Cred ca este prea tarziu sa-i schimbam d-lui Atanasiu ce are in cap, dar este o greseala, eu cand ma duc in teritoriu le spun sa lupte impotriva PSD", a declarat Preda, citat de Evenimentul Zilei.
 

Andreea Paul: Unitatea dreptei este un proiect mare orientat spre Romania

 

Pe Facebook Andreea Paul indeamna insa la calm si rabdare: "Nu va agitati inutil: in tratatul lucrului bine facut, pas cu pas, NU se va scrie capitolul dedicat tradarii. Proiectele mari se fac cu oameni mari si de cuvant, cu intelepciune si cu rabdare. Unitatea dreptei este un proiect mare orientat spre Romania. Proiectele mari vor fi mereu atacate de adversari. Cei mai periculosi sunt adversarii din interior, usor de ciugulit sau dirijabili de catre adversarii din exterior. De cand sunt in politica, nu mi-am incalcat cuvantul dat si cred ca am intalnit cel putin inca trei oameni care stiu ce inseamna onoarea si cuvantul dat. Asadar, am incredere in unitatea dreptei si in proiectul nostru pentru Romania. La fel cum si-au aratat increderea mai mult de jumatate dintre romani. Obligatia noastra fata de ei este majora", scrie Andreea Paul.
 

Teodor Atanasiu: Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie

 

Site-ul stiripesurse.ro a facut publice discutiile unor lideri ai vechiului PNL dintr-o sedinta care a avut loc la Bistrita. Teodor Atanasiu, senator si vicepresedinte al vechiului PNL, le-a spus celor prezenti in aceasta sedinta ca vechiul PNL nu mai are nevoie de fuziunea cu PDL si ca e absolut sigur ca democrat-liberalii nu o sa mai dea prim-ministrul Romaniei. La sedinta de la Bistrita ar fi fost prezenta si Alina Gorghiu, co-presedinte al noului PNL.


"Noi fara PD nu castigam presedintele. Ne-am tinut de nas si am facut un compromis. Altfel nu se putea. (...) Noi am facut o fuziune paritara in care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la presedintie al partidului si ei ne-au dat sediul, locatia in care sa functionam. Ganditi-va ca avem 28 de judete in care noi conducem in fuziunea asta paritara. Mai mult de atat nu puteam obtine. Eu va spun ca le-am dat si iluzia ca o sa aiba prim-ministru. N-o sa-l mai aiba. Va dau in scris ca nu o sa-l aiba! (...) Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus ca daca pleaca maine imi fac un bine. Tot cu 45% raman si nu ma mai intreaba nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu' si cu lacu....", le-a transmis Teodor Atanasiu liberalilor din Bistrita.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22