Reactia fostului presedinte Traian Basescu la aparitia numelui sau in dosarului medicului sirian Mohamad Yassin

T.d. | 10.04.2015

Pe aceeași temă

Traian Basescu a reactionat, joi seara, la aparitia numelui sau in dosarul in care medicul sirian Mohamad Yassin a fost arestat pentru trafic de influenta. Fostul presedinte spune ca i-a lasat sirianului “impresia”  ca poate apela foarte usor la el.

"Eu am avut nevoie de Yassin Mohamad la momentul rapirii jurnalistilor. Apoi, m-am mai intalnit cu el de 3 ori. Cand aveam nevoie de el, il laudam public, ca sa ne ajute. A fost o nevoie. A fost impresia ca poate sa apeleze la mine foarte usor. A ramas impresia ca are acces la mine foarte usor, n-am nicio relatie cu el personala, dupa acel episod, nu ne vizitam, nu ne-am vazut. Nu m-as baga intr-o... Sunt destui laudarosi care spun “sunt bun prieten cu presedintele”. O televiziune spunea ca l-am ajutat pe Omar Haiyssam sa scape de puscarie... Deci eu alerg dupa el sa il aducem in tara, si, vezi-Doamne, l-am ajutat eu sa scape de puscarie", a comentat Basescu, la B1 TV, potrivit Ziare.com.

Numele lui Traian Basescu ar aparea in dosarul lui Mohamad Yassin. Potrivit motivarii instantei la mandatul de arestare a lui Yassin, medicul lui Omar Hayssam ar fi invocat o relatie apropiata pe care ar fi avut-o cu fostul presedinte, ca trafic de influenta pentru o presupusa spaga de 2 milioane de euro pentru a inlesni eliberarea lui Hayssam.

De altfel, Yassin a fost implicat in solutionarea crizei rapirii jurnalistilor romani in Irak, in 2005, el fiind mandatat la acel moment de celula de criza sa negocieze eliberarea jurnalistilor.

In 4 aprilie, magistratii Tribunalului Bucuresti au decis arestarea preventiva lui Mohamad Yassin, sub acuzatia de trafic de influenta. Yassin ar fi cerut doua milioane de euro pentru a interveni in obtinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu inchisoarea a lui Omar Hayssam.

Yassin s-ar fi laudat ca are relatii atat in randul magistratilor, cat si in mediul politic, astfel ca ar putea facilita eliberarea lui Hayssam. Ulterior, se arata in motivare, presupusa relatie s-ar fi stricat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22