Reactia Bucurestiului dupa referendumul din Grecia. Trebuie gasite solutii pentru pastrarea viitorului european al Greciei, sustine presedintele Iohannis

T.d. | 06.07.2015

Pe aceeași temă

Bucurestiul reactioneaza in contextul crizei grecesti. Dupa ce grecii au votat masiv impotriva masurilor de austeritate propuse de creditorii internationali, trebuie cautate solutii pentru pastrarea viitorului european al Atenei, sustine presedintele Klaus Iohannis.

Peste 61% din alegătorii greci au votat NU la referendumul de duminică, respingând măsurile de austeritate cerut de creditorii internaționali, cu riscul unei ieșiri din zona euro.

Grecia a votat un Big NO, a spus premierul Alexis Tsipras, pecizând că asta nu înseamnă o ruptură de Europa, ci doar  o consolidare a puterii de negociere cu creditorii internaționali.

De la Bucuresti, lucrurile par usor diferite decat le prezinta Atena.

Deși Grecia a votat NU la referendumul de ieri, sper că înțelepciunea politică și economică va prima în cele din urmă și se vor găsi soluții care să însemne DA pentru viitorul european al Greciei. Este foarte important pentru toate statele Uniunii Europene să se caute în continuare căi pentru a ieși din criză”, transmite presedintele Iohannis, intr-o postare pe Facebook.

 

 

Deși Grecia a votat NU la referendumul de ieri, sper că înțelepciunea politică și economică va prima în cele din urmă și...

Posted by Klaus Iohannis on Monday, July 6, 2015

 

Un semnal ciudat l-a dat chiar unul dintre principalii promotori ai referendumului si ai politicii anti-austeritate. La scurt timp dupa anuntarea unui succes categoric pentru tabara anti-austeritate, ministrul grec de Finante a demisionat.

Pe blogul său, Varoufakis scrie că a considerat de datoria sa să-l ajute pe Tsipras să folosească pe deplin și așa cum crede de cuviință capitalul oferit de poporul grec prin referendumul de duminică.

El confirmă în mesajul său că unii dintre partenerii europeni, oficiali ai Eurogroup, ar prefera să nu-l vadă la meetingurile de negociere a unui eventual nou acord.  

Acesta este motivul pentru care azi părăsesc Ministerul de Finanțe, scrie Varoufakis, cel care cu numai o zi înainte de referendum spunea că ceea ce fac liderii UE este terorism. O declarație sancționată de partenerii europeni care au explicat că nu mai pot exista discuții cu cineva care a formulat astfel de acuzații.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22