Raport olandez: Avionul MH17, prabusit in estul Ucrainei, in 2014, cu 298 de persoane la bord, a fost doborat de o RACHETA RUSEASCA de tip BUK

T.d. | 05.03.2015

Pe aceeași temă

O racheta ruseasca de tip Buk a doborat avionul malaezian Boeing 777, prabusit in vara lui 2014 in estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord. Informatia a fost publicata de Parchetul din Olanda, care coordoneaza grupul international de criminalisti insarcinati cu investigarea tragediei comise in regiunea Donetk, acum un an.

Potrivit agentiei Unian, citata de Evenimentul Zilei, sistemul de rachete a fost adus pe teritoriul ucrainean din Federatia Rusa, cu putin timp inainte de explozia si prabusirea avionului.

Concluzia anchetatorilor vine dupa colectarea si analizarea a peste un milion de documente, fotografii si inregistrari video.

Ancheta se desfasoara pe doua canale:

  1. Stabilirea unui cerc de suspecti si procurarea de dovezi impotriva lor
  2. Stabilirea de probe si fapte suficiente pentru ca instanta de judecata sa ajunga la un verdict.


Olandezii acuza agresiuni cibernetice

Parchetul olandez vorbeste despre “dovezi clare” privind faptul ca serviciile secrete rusesti “incearca in mod constant sa patrunda” in sistemele informatice ale politiei si procuraturii din Olanda.

Anchetatorii arata ca au fost obligati sa distruga aparatele utilizate in Ucraina, din cauza infectarii cu un virus. Mai mult, in unele cazuri a fost nevoie sa se recurga la stergerea conturilor de pe retelele de socializare ale unor angajati ai politiei olandeze, din cauza faptului ca erau supuse atacurilor informatice.

In septembrie 2014, un raport preliminar publicat de Biroul olandez de Investigatie pentru Securitate (OVV) a subliniat faptul ca zborul MH17 a fost lovit de “un numar mare de proiectile de mare viteza, care au strapuns aparatul”.

Un raport final in acest sens este asteptat in vara anului 2015.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22