Radu MAZĂRE: Laura Codruta KOVESI, procurorul șef al DNA, ar trebui SUSPENDATĂ din funcție pentru TERGIVERSAREA dosarelor lui Mircea Basescu

P.c. | 01.07.2014

Pe aceeași temă

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat marți că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ar trebui suspendată din funcție și cercetată pentru modul în care a "tergiversat" dosarele în care este implicat Mircea Băsescu. Declaratiile au fost facute la Curtea de Apel București unde este judecat procesul în care Radu Mazare este acuzat de retrocedări ilegale de terenuri, relateaza Agerpres.

 

"Doamna Kovesi, înainte de a da sugestii judecătorilor, ar trebui să dea niște explicații cum e cu fratele președintelui, cu tergiversarea dosarelor, cum a mutat dosarele în anul 2011. Ea trebuie să explice cum a luat dosarul procurorului Iacobescu, unde sunt interceptările din 2011. De ce nu s-au făcut percheziții la rude? Poate găseau banii țiganilor. Pe mine m-au percheziționat și fratele și mama, prietenii. La Băsescu, nimic. În opinia mea, ea ar trebui suspendată, trasă pe dreapta, cercetată de un procuror și dacă e curată să revină", a spus Radu Mazăre, prezent la Curtea de Apel București la procesul în care este acuzat de retrocedări ilegale de terenuri.

 

CITITI SIPrimarul Radu Mazăre și deputatul PSD Radu Babuș, urmăriți penal de DNA pentru vânzarea la o valoare diminuată a unui teren din zona Cazinoului Constanta

 

La termenul de marți al procesului, magistrații au anunțat că la dosar a fost depusă o expertiză topografică, însă dezbaterile vor fi amânate pentru 2 septembrie, pentru ca inculpații și avocații lor să i-a la cunoștință de conținutul acestei expertize. Procurorul de ședință a atras atenția că expertul nu a răspuns la toate obiectivele stabilite anterior de instanță și a cerut din nou sancționarea expertului, însă solicitarea a fost respinsă.

 

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

 

CITITI SIRadu Mazare, despre cazul Mircea Basescu: TIGANII SALVEAZA ROMANIA. Parlamentul sa ceara SUSPENDAREA din functie a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi

 

Potrivit DNA, prin faptele săvârșite de cei 37 de inculpați s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța.

 

DNA a dispus trimiterea în judecată a mai multor membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanței: primarul Radu Mazăre, fostul consilier municipal Nicușor Constantinescu, directorul Direcției Administrație Publică, Constantin Racu, directorul Direcției Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcției Tehnic Investiții, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron și consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă și Bogdan Ghițulescu.

 

Procurorii îi acuza pe cei nouă de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

 

Celelalte persoane trimise în judecată de DNA în acest dosar sunt funcționari din Primăria Constanța, funcționari în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța (OCPI), mandatari, notari publici, moștenitori ai persoanelor îndreptățite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care și Cristian Borcea), interpuși cumpărători de terenuri și un evaluator agreat de Primăria Constanța, acuzați de procurori de săvârșirea de infracțiuni asimilate și în legătură directă cu infracțiuni de corupție sau de complicitate sau instigare la aceste infracțiuni.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22