Radu Duda si-a umflat studiile la Harvard, modificandu-si CV-ul

Fara Autor | 24.04.2009

Pe aceeași temă

Radu Duda sustine ca este absolvent al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard SUA si al Colegiului George C. Marshall din Germania. Oficialii de la Harvard au explicat pentru HotNews.ro ca nu se poate spune ca Radu Hohenzollern-Veringen este absolvent, ci a urmat un curs de doua saptamani. Si cei de la George C. Marshall afirma ca e corect sa se spuna ca Radu Duda a participat la un seminar de o saptamana, nu ca e absolvent. Potrivit HotNews.ro, Radu Duda si-a modificat CV-ul, in care acum nu mai scrie ca e absolvent la prestigioasa universitate americana. Consilierul Pricipelului a admis ca modificarea s-a operat, dar sustine ca aceasta "nu este o drama" si amenintat ca va actiona in judecata HotNews.ro.

In biografia lui Radu Duda prezentata pe pagina oficiala www.princeradu.ro, care intre timp a fost modificata, se mentioneaza clar ca  Principele este absolvent al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard (2004).

Asta este prima exagerare. Potrivit reprezentantilor John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard, Radu Duda nu este absolvent al acestei institutii de invatamant.

In documentele noastre Principele Radu Hohenzollern-Veringen din Romania a luat parte si a terminat “National and International Security Program” in anul 2004” a declarat pentru HotNews.ro Doug Gavel, directorul de comunicare din cadrul Harvard Kennedy School.

"Sunt multi care sustin ca au absolvit Harvard. Sunt multe cazuri in care participantii la acest program sustin ca au absolvit John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard. Noi preferam sa se mentioneze ca au participat, au terminat si au primit un certificat de atestare a acestui program”, a mai mentionat Doug Gavel.

Potrivit datelor prezentate pe pagina oficiala a John F. Kennedy School of Government, durata programului la care a luat parte Radu Duda a fost de doua saptamani. Programul este destinat in special reprezentantilor ministerelor de aparare din SUA si alte tari, dar si inaltilor oficiali guvernamentali, liderilor din cadrul guvernelor, organizatiilor internationale si industria de aparare din intreaga lume.

Printre absolventii de marca ai programului sunt enumerati reprezentnati ai CIA ai US Army si ministrii apararii din India si Mongolia. Pentru 2009, costul integral al programului este de 9500 de dolari.

Principele a absolvit si in Germania: un seminar de o saptamana

In aceeasi biografie modificata joi de staful de campanie al Principelui Duda se mentioneaza ca este si absolventul Colegiului George C. Marshall din Germania (2003).

Aici apare a doua exagerare. Potrivit reprezentantilor Colegiului George C. Marshall, Principele Duda a participat la un seminar de o saptamana. “Principele Duda a participat la Senior Executive Seminar in 2003. Este un program de o saptamana care aduce laolata lideri din diferite tari pentru a discuta probleme de interes mondial”, a declarat pentru HotNews.ro Yvonne Levardi, sefa departamentului de comunicare din cadrul George C. Marshall.

Cat despre faptul ca Principele a mentionat ca a absolvit cursurile colegiului din Germania reprezentanta  George C. Marshall amentionat urmatoarele: “Este corect sa mentioneze ca a participat la acest seminar”. Seminarul este adresat inaltilor reprezentantanti ai guvernelor, ministrilor, ambasadorilor si politicienilor.

Cum si-a dezumflat Radu Duda studiile

Reprezentantii stafului de campanie al Principelui Duda au pus la dispozitia HotNews.ro diplomele care atesta ca acesta urmat programul International Security Program al  John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard si a participat la Senior Executive Seminar al George C. Marshall.  Joi, la amiaza, pagina oficiala princeradu.ro sectiunea biografie a fost modificata dupa ce HotNews.ro i-au cerut lui Radu Duda lamuriri referitoare la studiile din SUA si Germania.

La sectiunea biografie in pragaraful dedicat studiilor Principelui se mentiona: “Este, de asemenea, absolvent al Colegiului George C. Marshal din Germania (2003) si al John F. Kennedy School of Governament, Universitatea Harvard (2004)

Radu Comsa, consilierul Principelui: "Aveti drepate, o sa schimbam, nici o drama"

Dupa ce au fost operate modificarile pe site-ul oficial, seful de campanie al Principelui, consilierul Cornel Comsa a trasmis HotNews.ro urmatoarea precizare: “Principele a absolvit un curs la George C. Marshall si un curs la Harvard.  Colegiul George C. Marshall din Germania nu are DECAT acest fel de cursuri, nu este un colegiu ordinar, cu programe de 3 sau 4 ani. Altceva nu avea cum sa termine acolo.

La Harvard, in varianta de biografie pe care o citati aveti dreptate, corect este sa se spuna ca e absolvent al "National si International Security Program 2004", varianta ce era pe site in precedenta forma a Cv-ului, dar a fost modificat de colegii nostri de la PR recent. Acestia au preluat un text din raportul anual care nu era atat de precis. Vom opera aceasta schimbare, nu e nici o drama, dar nu inteleg care este subiectul acestui posibil articol..ca Harvard nu are profesori de calitate? Sau cursul nu e relevant?  Aceste cursuri comprimate sunt special create pt personalitati din intreaga lume - presedinti, primi-ministri, case regale, generali de armata, etc si se bucura de cei mai competeni profesori din lume, specializati in arta guvernarii...nu e relevant? Credeti ca participantii ar trebuisa se inscrie la un program de 4 ani plus doi masterat? Pur si simplu nu inteleg critica sau "culpa".. ”, a mentionat Cornel Comsa.

Seful de campanie Cornel Comsa a transmis ca va actiona in instanta HotNews.ro.

Pentru a vedea modificarile facute in CV-ul Principelui puteti vedea, accesand legaturile urmatoare:

- Forma initiala publicata joi, 23 aprilie
http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2009-04-23-5625098-0-duda-site.jpg

- Forma modificata
http://www.princeradu.ro/ro/principele-radu/biografie

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22