Radioactivitatea din zona centralei Cernobil depaseste de 10 ori limita admisa, anunta Kievul

M. B. | 02.07.2015

Pe aceeași temă

Nivelul de radioactivitate in zona centralei de la Cernobîl depaseste de 10 ori limita admisa, din cauza incendiilor de vegetatie din imprejurimi, au anuntat joi autoritatile ucrainene, citate de Pro Tv.

 

Agentia Romana pentru Mediu monitorizeaza situatia si spune ca In Romania nu sunt probleme: „Stațiile de monitorizare a calității aerului din România, de la granița cu Ucraina, nu au înregistrat până în prezent nicio creștere cu semnificație radiologică a nivelurilor de radioactivitate a mediului pe teritoriul național, așadar România este în afara oricărei stări de îngrijorare ca urmare a evenimentelor petrecute la centrala nucleară de la Cernobîl. Mai mult decât atât, conform modelului de dispersie și a prognozei întocmite de Administrația Națională de Meteorologie, norul de fum format în urma incendiului nu va pătrunde în România în următoarele 36 de ore", a precizat Ministerul Mediului.

 

Focurile din împrejurimile centralei Cernobil au fost stinse, dupa ce au parjolit o suprafata de 130 de hectare in jurul reactorului avariat, iar Inspectoratul pentru Sectorul Nuclear al Ucrainei a constatat contaminarea cu Cesiu-137.

 

Acumulata in organismul uman, aceasta substanta radioactiva poate provoca leucemie si alte forme de cancer.

 

Focul a pornit dupa ce iarba uscata din perimetrul de protectie al centralei de la Cernobil s-a aprins in zona satelor Kovsilovka si Poleskoie. Flacarile au fost semnalate prima data luni dupa-amiaza, iar pentru stingerea acestuia au fost  mobilizate 24 de utilitare si peste 100 de pompieri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22