R. Moldova. Premierul desemnat Iurie Leanca NU PRIMESTE VOTUL DE INCREDERE in Parlament

T.d. | 12.02.2015

Pe aceeași temă

Premierul desemnat al Republicii Moldova, Iurie Leanca, nu a primit votul de incredere in Parlamentul de la Chisinau. Doar 42 de parlamentari au votat pentru noul Guvern, pentru a fi investit erau necesare 51 de voturi, informeaza Unimedia si Timpul.

Confruntat cu aceasta situatie, premierul desemnat Iurie Leancă a criticat in discursul său în cadrul ședinței Parlamentului actuala alianță PLDM-PDM. ”Votul de astăzi vine într-un context politic intern destul de confuz, când - deși avem trei partide pro-europene care dețin numărul necesar de mandate - nu s-a reușit încă formarea unei alianțe pro-europene ce ar deține majoritatea în Parlament”.

Constitutia Republicii Moldova ii permite presedintelui moldovean sa repete desemnarea unui nou candidat pentru functia de premier. Totusi, daca in 45 de zile de la esecul numirii in functie a noului Executiv Parlamentul nu accepta candidatul propus de seful statului, Legislativul este dizolvat si sunt organizate alegeri anticipate.

Potrivit Constituţiei, şeful statului poate desemna repetat un candidat pentru funcţia de premier. Dacă în 45 de zile de la eşuarea numirii noului Executiv, legislativul nu va accepta candidatul propus de preşedintele ţării, Parlamentul este dizolvat şi sunt organizate alegeri anticipate.

In 28 ianuarie, presedintele Nicolae Timofti il desemna pe Iurie Leanca pentru functia de premier al viitorului Cabinet de la Chisinau.

”Chiar de mâine, voi iniția consultări, consultări având deja un alt statut, cu PCRM, cu PL dar și cu societatea civilă pentru a avea un program de guvernare cât mai complex”, declara Iurie Leanca, la acea vreme, fara succes dupa cum arata realitatea politica a momentului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22