Purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin: Susținerea de catre Occident a 'loviturii de stat' din Ucraina, UN TRIUMF AL STANDARDELOR DUBLE

D.g. | 07.03.2014

Pe aceeași temă

Kremlinul a calificat vineri drept 'un triumf al standardelor duble' acțiunile Occidentului în legătură cu evenimentele din Ucraina, susținând în același timp că sprijinul occidental dat 'loviturii de stat' de la Kiev a dus la 'colapsul dreptului internațional', informeaza Agerpres.

''Ceea ce vedem acum în Ucraina și în jurul ei este un triumf al anarhiei, al cinismului, un triumf al colapsului dreptului internațional, un triumf al standardelor duble'', a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, potrivit Interfax.

El a adăugat că ''partenerii occidentali ai Rusiei au recunoscut ca legitimi pe cei care se cred acum conducătorii Ucrainei, în pofida faptului că acești oameni au venit (la putere) în urma unei lovituri de stat'. 'Ei (occidentalii) s-au grăbit să-i recunoască ca legitimi și insistă asupra legitimității lor', a mai declarat Peskov.

 

CITITI SI: Ucraina: Președintele interimar anulează decizia parlamentului din Crimeea privind referendumul pe tema alipirii peninsulei la Rusia

 

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a cerut, totodată, să nu se caute 'mâna Moscovei' în evenimentele din Ucraina, ținând să sublinieze că Rusia nu poate ignora ceea ce se întâmplă în țara vecină. 'Ceea ce se petrece în estul Ucrainei și în Crimeea nu sunt consecințe ale unor așa-zise acțiuni ale Moscovei, dar, așa cum a afirmat și președintele Putin, Rusia este o țară care, în acest caz, nu poate ignora în niciun fel aceste procese', a mai afirmat Dmitri Peskov, citat de ITAR-TASS.

 

CITITI SI: Vladimir Putin: Viktor Ianukovici este presedintele LEGITIM al Ucrainei. Daca decid sa folosesc FORTA MILITARA va fi legitim. Sper ca trupele ruse si cele ucrainene vor fi de aceeasi parte a baricadei

 

Marți, în prima sa luare de poziție față de criza de la Kiev, președintele rus Vladimir Putin a negat implicarea rusă în Ucraina și a denunțat 'o lovitură de stat' împotriva 'președintelui legitim' Viktor Ianukovici. Totodată, liderul de la Kremlin a afirmat că trimiterea de trupe ruse în Crimeea 'nu este necesară, pentru moment', adăugând însă că o astfel de opțiune există, întrucât Rusia își rezervă dreptul de a recurge la 'toate mijloacele' pentru protejarea cetățenilor săi din această fostă republică sovietică, în special din Crimeea unde 60% din locuitori sunt de origine rusă.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22