Protest la Targu-Jiu: 4.000 de angajati de angajati ai Complexului Energetic Oltenia cer DEMISIA lui Victor Ponta si a conducerii companiei

P.c. | 06.03.2015

Pe aceeași temă

Patru mii de angajati ai Complexului Energetic Oltenia au protestat, in centrul orasului Tragu Jiu, impotriva conducerii companiei si a guvernului Ponta pe care il considera vinovat de situatia lor actuala. Manifestantii au protestat fata de concedierile anuntate de conducere si au amenintat cu greva generala, relateaza Hotnews.

 

Manifestantii au acuzat conducerea CEO ca fondul de salarii a scazut, iar conducerea companiei propune doua mii de concedieri, o mie de externalizari si reducerea unor drepturi salariale, cum ar fi sporuri si prime. Ei au cerut demisia managerului Laurentiu Ciurel, fost membru PSD si apropiat al premierului Ponta, acuzandu-l ca in cei doi ani de management privat a transformat o companie rentabila intr-o societate cu risc de insolventa.

 

Protestatarii au strigat "sa vina Ponta". Premierul este considerat principalul vinovat, pentru ca este cel care gireaza actuala conducere a Complexului Oltenia, potrivit Pandurul.ro. Liderul sindical Adrian Marciuc l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca nu baga gorjenii in seama: "Jos, Ponta, jos, ca esti mincinos", au strigat cei patru mii de gorjeni.
 

Laurentiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a declarat la o emisiune TV ca "in Codul muncii nu scrie de prima de Pasti, de prima de vacanta. Nu poate fi vorba de discriminare atata timp cat in lege scrie clar ca aceste acorduri sunt aplicabile numai membrilor sindicatelor semnatare". El a raspuns si la acuzatia ca sindicatele semnatare sunt agreate de administratie si primesc functii in niste departamente create acum. "In afara ca le dau cotizatia, pentru ca ma lasa legea sa o fac, sunt tratate absolut la fel ca si celelalte"

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22