Protest la sediul CSM fata de revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet, organizat pe Facebook

Fara Autor | 01.03.2013

Pe aceeași temă

Un protest la sediul CSM fata de revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet din Consiliu este programat pentru vineri, 1 martie ora 15:00, potrivit unui eveniment creat pe reteaua de socializare Facebook-ul. "E momentul sa iesim de pe Facebook in lumea reala Veniti toti cei care credeti ca revocarea lui Cristi Danilet si a Alinei Ghita este abuziva, intrucat cei doi judecatori NU si-au incalcat cu nimic competentele si NU si-au exercitat in mod necorespunzator atributiile de membri ai CSM" este scris in descrierea evenimentului "Sa cerem dreptate la CSM" initiat de un grup de persoane din societatea civila.



"Dupa 23 de ani de la Piata Universitatii, ani in care multe sperante si vise ne-au fost spulberate, ceva parca incepuse sa functioneze in Romania: Justitia. Dar, ca orice lucru bun, nu trebuia sa dureze mai mult de trei zile. Asa vor unii. Sa nu-i lasam! E momentul sa iesim de pe Facebook in lumea reala!

Veniti toti cei care credeti ca revocarea lui Cristi Danilet si a Alinei Ghita este abuziva, intrucat cei doi judecatori NU si-au incalcat cu nimic competentele si NU si-au exercitat in mod necorespunzator atributiile de membri ai CSM, asa cum sunt acestea specific enumerate in Legea 317/2004 (Sectiunea a 2-a. Atributiile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, art. 35-39; Sectiunea a 3-a. Atributiile sectiilor Consiliului Superior al Magistraturii, articolele 40-43).

Si, mai ales veniti sa spuneti raspicat ca Judecatorii lor ad-hoc nu au adus argumente! E primul pas in subjugarea Justitiei. Ceea ce va urma poate depinde si de noi!

Initiatori Alina Popescu, Laura Stefan, Ana Otilia Nutu, Dana Isabelle Zarojanu, Iulia Briceag,Pusa Frasineanu,Marian Dragomir, Viorel Muha, George Staicu, Emil Moldoveanu, Gabriela Solomoneanu, Duma Victor Sebastian, Octavian Frank.F, Ioana Cosmeanu,Victor Duma", este scris in descrierea evenimentului "Sa cerem dreptate la CSM" de pe Facebook.

Pana la ora publicarii acestei stiri, la evenimentul creat pe Facebook si-au confirmat participarea 100 de persoane.
Protestul inititat pe  reteaua de socializare vine ca urmare a faptului ca cei doi judecatori au fost revocati, marti, de catre Plenul CSM dupa ce pe numele celor doi a fost declansata procedura de revocare in instantele din tara.

Procedura de revocare in cazul celor doi judecatori a fost decalansata in luna ianuarie in toata tara dupa ce acestia au votat pentru procurorul Oana Schmidt Haineala la functia de presedinte CSM (a devenit primul procuror presedinte al CSM) si apoi si-au anuntat si ei candidatura pentru vicepresedintia Consiliului.

Votul pentru procurorul Haineala si candidatura celor doi la vicepresedintie a starnit nemultumiri in randul unor membri ai Consiliului, iar la cateva zile in instantele din tara au fost demarate procedurile de revocare pentru cei doi judecatori.

Marti, in urma votului plenului CSM, Alina Ghica a fost revocata cu 11 voturi pentru si 7 impotriva, in timp ce in cazul lui Cristi Danilet s-au inregistrat 14 voturi pentru si 4 impotriva.

Cei doi judecatori au atacat la sectia de contencios a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) decizia CSM. Cele doua actiuni au fost inregistrate joi in instanta, insa, deocamdata, ICCJ nu a stabilit un termen pentru judecarea celor doua dosare.

Sursa: hotnews.ro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22