Propunere a unui membru CNA: Furnizorii de servicii TV sa plateasca o taxa de 5% din venituri pentru sprijinirea principalelor posturi TV private

M. B. | 14.04.2015

Pe aceeași temă

Valentin Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului, propune infiintarea unui Fond audiovizual prin intermediul caruia sa se asigure un sprijin financiar pentru cele mai importante posturi TV private, scrie Hotnews. Furnizorii de servicii TV ar urma să plătească o taxă de 5% din veniturile realizate prin retransmisia programelor de televiziune catre utilizatorii finali.

 

Propunerea a fost făcută sub forma un proiect de ordonanță de urgență trimis marți Guvernului și președintelui României.

 

Masura este motivata de scaderea drastica a sumelor obtinute din difuzarea de publicitat, precum si de faptul ca furnizorii TV obtin venituri importante prin retransmisia gratuita a programelor televiziunilor private ce s-au declarat libere la retransmisie.

 

Furnizorii de servicii TV ar trebui sa contribuie cu 5% din veniturile anuale la acest Fond, in caz contrar urmand sa primeasca amenzi intre 50.000 lei si 100.000 lei.

 

"Fondul audiovizual se constituie prin colectarea, anuala, a unei contributii de 5% din veniturile realizate de distribuitorii care retransmit servicii de programe de televiziune prin retele de comunicatii electronice, precum si din taxele percepute de Consiliu pentru eliberarea licentelor audiovizuale, prelungirea valabilitatii licentelor audiovizuale si eliberarea avizelor de retransmisie", se arata in proiectul de Ordonanta de Urgenta prezentat de Hotnews.

 

Cand si unde vor plati furnizorii de servicii TV contribuatia de 5% catre Fondul Audiovizual:

(1) Distribuitorii care retransmit servicii de programe de televiziune prin retele de comunicatii electronice sunt obligati sa transmita, pana la data de 31 mai a anului curent, pentru perioada cuprinsa  intre 1 ianuarie si 31 decembrie a anului precedent, datele oficiale privind veniturile realizate prin retransmisia programelor de televiziune furnizate utilizatorilor finali.   

(2) Pe baza datelor transmise potrivit dispozitiilor alineatului 1, distribuitorii care retransmit servicii de programe de televiziune prin retele de comunicatii electronice vor depune la Consiliul National al Audiovizualului, intr-un cont special deschis la trezoreria Municipiului Bucuresti, pana la data de 30 iunie, contributia de 5% din veniturile realizate prin retransmisia programelor de televiziune catre utilizatorii finali.

In cazul virarii cu intarziere a sumelor datorate Fondului, CNA va percepe dobanzi si penalitati de intarziere si poate aplica si proceduri de executare silita, mai spune proiectul de OUG.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22