Propaganda lui Victor Ponta schimba discursul fata de Klaus Iohannis

T.d. | 19.11.2014

Pe aceeași temă

Alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte al Romaniei - pe care presa internationala a vazut-o drept “surprinzatoare” – a avut urmari si in tabara propagandei PSD. Daca, pana acum cateva zile, Antena 3 si Romania TV il atacau constant si in cele mai degradante moduri pe noul presedinte ales al tarii, rezultatul votului a schimbat brusc perceptia celor doua televiziuni. De la “fascist”, “traficant de copii”, “strain de neam”, “ne-ordotox”, Klaus Werner Iohannis a devenit o "speranta pentru schimbarea in bine a tarii".

Primul semnal de repozitionare publica l-a dat Biserica Ortodoxa Romana (BOR), in dupa-amiaza turului II al alegerilor prezidentiale, dupa ce s-a degradat moral in agentul electoral al PSD si al lui Victor Ponta. Astfel, patriarhul Daniel a spus duminica: "In istoria poporului roman, ca raspuns la rugaciunile sale pentru a dobandi libertatea si unitatea nationala, adesea Dumnezeu a lucrat chiar si prin oameni straini de neamul nostru”.

"Aproapele este omul prin care Dumnezeu ne ajuta cu harul Sau, adesea intr-un mod neasteptat. De multe ori ne vine in ajutor un strain pe care nu l-am vazut vreodata sau de la care niciodata nu am asteptat un ajutor. Prin aceasta, Evanghelia de astazi ne arata, asadar, ca fiecare om din lumea aceasta, indiferent de etnie, stare sociala sau varsta, are o valoare eterna si unica", a mai spus Daniel, la acel moment.
 

Mihai Gadea vrea sa-l asculte pe Iohannis

Unul dintre cei mai vocali sustinatori ai lui Dan Voiculescu si, totodata, un critic agresiv al lui Iohannis – pe care il vedea drept continuatorul lui Traian Basescu – Mihai Gadea s-a aratat mult mai conciliant fata de presedintele ales al tarii.

Omul de televiziune al Antenei 3 a vorbit, marti seara, despre “posibilitatea de constructie”, potrivit Hotnews.

"As vrea sa ma opresc o clipa din toti acesti 10 ani de nebunie sa-l ascult pe Klaus Iohannis sa vad daca exista si posibilitatea de constructie", a spus Gadea, la finalul unei emisiuni care a contrastat puternic cu tonul dinaintea alegerilor.

Acesta a sustinut ca "e de facut curatenie, de deschis ferestrele la Cotroceni, sa iasa aerul inchis" pentru a vedea incotro vrea Klaus Iohannis sa duca tara.

"Daca vrea sa o duca intr-o directie buna, vreau sa fiu unul care sa contribuie", a sustinut el.

Gadea a mai spus ca: "poate ca Romania are o sansa, poate ca unii o vad, poate ca unii nu o vad. Este foarte important daca aceasta sansa va fi fructificata de presedintele ales, daca va alege un  nou drum".
 

Mircea Badea vorbeste despre “presedintele tuturor romanilor”

Unul dintre cele mai spectaculoase cazuri este cel al lui Mircea Badea. Omul de televiziune al Antenei 3 se arata dispus sa il crediteze pe Klaus Iohannis cu incredere, dupa ce l-a aparat “la baioneta” pe patronul sau, Dan Voiculescu, aflat in inchisoare, potrivit Romania Libera.

Sunt sătul să vorbesc despre lucruri rele, vreau să vorbesc despre lucrurile bune legate de alegeri. Aceste lucruri bune trebuie rostite și articulate ca atare. Vreau de acum înainte să mă concentrez pe lucruri pozitive. Suficient timp de 10 ani m-am concentrat pe lucrurile rele. Ieri seară am avut un sentiment de inadecvare. Eu și tu (Mihai Gâdea – n.red.) și alții ca noi am crezut că implicându-ne în felul în care am făcut-o și cu costurile, și cu sacrificiile, și cu pericolul, și cu stresul prin care am trecut în ultimii 10 ani, am avut sentimentul că noi salvăm fata de la viol ca să constatăm definitiv și irevocabil, ca să folosesc un termen din justiție, că fata era îndrăgostită de violator. Așa că am avut un sentiment puternic de inadecvare”, a spus Badea.

Acesta si-a continuat de laude, cu privire la rezultatul alegerilor prezidentiale: „Eu vreau să spun câteva lucuri importante în legătură cu ce s-a întâmplat ieri. Vreau să remarc lucrurile pe care le consider bune, şi sunt foarte multe care decurg, pe cale de consecinţă directă, din votul de ieri, cel mai important lucru este legitimitatea lui Iohannis pe postul de preşedinte. Este un vot uriaş. Nimeni nu mai are ce să conteste! (…) Este bine că şi diaspora a avut o participare mult mai masivă la vot, deși nu poate spune nimeni că domnul Iohannis este preşedintele diasporei cum s-a spus despre Băsescu în al doilea mandat. Nu, este președintele tuturor românilor”.

Un alt lucru foarte bun şi important este participarea tinerilor la vot. De când sunt pe planetă, după ’89, am auzit un singur refren: au decis cei în vârstă pentru noi! De data asta nu! Tineretul a ieşit masiv, fără echivoc şi hotărâtor. Faptul că tineretul s-a implicat masiv în astfel de decizii este un lucru foarte bun”, a mai spus Badea, care s-a ”bucurat” că, în sfârșit, soarta nu ne-a mai fost decisă de ”mămăițele de la țară”.
 

Materiale elogioase despre Prima Doamna, la Romania TV

Romania TV (RTV) este cel de-a doilea post de televiziune din masinaria de propaganda a PSD. Controlat de mogulul PSD si prietenul lui Victor Ponta, Sebastian Ghita, RTV a trecut brusc de la invective precum “fascist”, “traficant de copii”, “ne-ortodox”, “strain de neam”, la materiale elogioase la adresa lui Carmen Iohannis, noua Prima Doamna a tarii.

Cei care îi hărțuiseră familia liderului PNL dau pe post materiale laudative cu doamna Carmen Iohannis.

In plus, postul lui Ghita s-a folosit si de o ironie a lui Iohannis, care a numit RTV “televiziunea mea preferata”, si a publicat pe burtiera canalului, cu titlu de glorie, “televiziunea preferata a presedintelui”.

In plus, pe site-urile Antenei 3 și RTV este postat la loc de cinste un material cât se poate de elogios despre Carmen Iohannis, preluat de la Euronews, în care se spun următoarele: ”Noua Primă Doamnă a României, Carmen Iohannis, şi-a reluat activitatea la liceul din Sibiu în care predă engleza, ca de obicei, în loc să se plaseze în centrul atenţiei, în urma victoriei obţinute în alegerile prezidenţiale de duminică de către soţul ei, Klaus Iohannis. (…) Elevii ei au fost fericiţi să-i arate că o apreciază, scriind pe tabla albă mesaje, într-o engleză perfectă – notează postul –, ca «You are the Best» şi «We love you». Ea le-a prezentat deja «lecţia» victoriei soţului său. «Le-am spus elevilor că această victorie este o dovadă în plus a faptului că bunul simţ, modestia şi intenţiile bune înving întotdeauna până la urmă»”.
 

Antena 3 si Romania TV, cele mai grave abuzuri in ziua votului

ActiveWatch, asociatie pentru libera exprimare si libertatea presei, transmite intr-un comunicat ca televiziunile Antena 3 si Romania TV au avut cele mai grave abateri in ziua votului la alegerile prezidentiale. Cele doua televiziuni “au sfidat pe parcursul întregii zile reglementările în vigoare, promovând mesaje şi informaţii care vizau mobilizarea electoratului în favoarea candidatului Victor Ponta“, transmite ActiveWatch care a sesizat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) in acest sens.

De asemenea, organizatia consideră că cele două posturi de ştiri au încheiat campania electorală într-o manieră „nedemnă şi iresponsabilă, prin asumarea făţişă a opţiunilor politice şi ideologice“.

Potrivit comunicatului, mai grav este faptul că cele două televiziuni nu s-au limitat doar la susţinerea candidatului PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, ci „au mizat excesiv“ pe defăimarea contracandidatului Klaus Iohannis, desemnat de ACL.

Totodată, ActiveWatch consideră că duminică, Antena 3 şi România TV „au picat încă o dată examenul la educaţie civică şi au demonstrat că sunt tributare unor modele de comunicare specifice regimurilor politice autoritare“.

Prin dezinformare, tentative de influenţare a opţiunilor de vot, dar şi de instaurare a panicii morale, cele două televiziuni redeschid o veche rană a mass-media româneşti: politizarea accentuată la nivel de breaslă şi lipsa de coeziune în adoptarea şi în asumarea unor minime norme profesionale. În opinia noastră, Antena 3 şi România TV au abandodat în repetate rânduri interesul public, abandonându-se intereselor unui actor politic“, se mai arată în comunicat.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22