Proiect pentru modificarea Legii audiovizualului: Membrii CNA sa fie suspendati dupa inceperea urmaririi penale

M. B. | 18.04.2015

Pe aceeași temă

Mai mulţi deputaţi au elaborat un proiect de lege care prevede demiterea membrilor CNApentru nerespectarea sau încălcarea atribuţiilor de serviciu şi suspendarea lor din funcţie în cazul începerii urmăririi penale sau a trimiterii în judecată, scrie Mediafax.

 

Inițiatorii proiectului sunt deputaţii Liliana Mincă, Daniel Fenechiu, Ştefan Dalcă, Ştefan Burlacu şi Marinel Cristinel şi se află în consultare publică la Camera Deputaţilor.

 

În prezent, membrii Consiliului pot fi demişi doar dacă sunt în incapacitate de a-şi exercita atribuţiile mai mult de şase luni şi dacă sunt condamnaţi penal printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

 

Proiectul prevede ca, în cazul începerii urmăririi penale sau a trimiterii în judecată, membrii CNA să fie suspendaţi de drept, fie până la terminarea urmăririi penale - în situaţia în care se finalizează cu netrimiterea în judecată, fie până la pronunţarea unei hotărârii definitive - în situaţia trimiterii în judecată.

 

Reamintim că Laura Georgescu, preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), este urmărită penal pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în dosarul Giga Tv,  alături de fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fostul pirmar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, şi Narcisa Iorga - fost membru CNA, este suspectată cu privire la intervenţii pentru licenţa Giga TV.

 

Ea ar fi instigat, între 2013 - 2014, la întocmirea unor sesizări cu date nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA şi care au fost soluţionate prin sancţionarea a şapte posturi de televiziune.

 

Conform ordonanţei de extindere a urmăririi penale, în perioada respectivă, Georgescu a impus mai multor funcţionari din cadrul instituţiei pe care o conduce, să întocmească sesizări ce conţin date nereale, iar ulterior a susţinut respectivele sesizări false, prin demararea unor proceduri administrative care au dus la amendarea celor şapte posturi TV, unele dintre acestea fiind sancţionate de mai multe ori.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22