Procurorul general: Parchetul nu se va sesiza in cazul lui Robert Turcescu

T.d. | 02.10.2014

Pe aceeași temă

Parchetul nu se va sesiza in cazul presupusei autodeconspirari a lui Robert Turcescu, a anuntat procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, potrivit Ziare.com.

Astfel, Turcescu nu va fi trimis in judecata, dupa ce a dezvaluit pe blogul personal, apoi intr-o emisiune televizata, ca a fost ofiter sub acoperire al serviciului secret al Armatei.

Procurorul general a subliniat ca Parchetul nu se va sesiza in urma plangerii depuse de senatorul PC Ilie Nastase si deputatul PSD Madalin Voicu, deoarece nu a fost pusa in pericol securitatea nationala.

"In ceea ce priveste decizia privind afirmatiile jurnalistului, aceea am luat-o. Nu ne-am sesizat din oficiu, intrucat am apreciat ca acele imprejurari nu sunt de natura sa constituie infractiuni", a declarat Nitu, la sosirea la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Ilie Nastase a mers vineri la Parchetul General, impreuna cu colegul sau, deputatul Madalin Voicu, care a explicat ca solicita autoritatilor statului sa lamureasca daca Turcescu a spus adevarul cand a declarat ca a fost ofiter acoperit si daca deconspirarea a lezat sau nu siguranta statului.

Turcescu a spus ca se supune judecatii oricarei instante care il cheama in legatura cu autodenuntul sau si nu are nimic impotriva sesizarii Parchetului General de catre Ilie Nastase si Madalin Voicu.

"Daca Madalin Voicu si Ilie Nastase au ajuns la aceasta concluzie judecand dansii aceasta speta si daca au judecat ca asa trebuie sa procedeze, probabil ca asa trebuie sa procedeze. Daca ei judeca in felul acesta, eu ma supun in momentul de fata unei judecati in fata oricarei instante din Romania care vrea sa ma intrebe ceva", a declarat Robert Turcescu.

Jurnalistul Robert Turcescu a scris, la mijlocul lunii septembrie, pe blogul sau ca a fost ofiter sub acoperire si a publicat copii ale unui livret militar cu fotografia sa. Ulterior, el a confirmat informatiile respective si intr-o emisiune televizata, anuntand si ca se retrage din viata publica, conchide sursa citata.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22