Procurorul general, despre cazul Turcescu: Daca sunt indicii privind o fapta penala, ne autosesizam

T.d. | 23.09.2014

Pe aceeași temă

Parchetul nu a declansat o ancheta in cazul lui Robert Turcescu, a declarat marti procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu. Acesta a mai aratat ca institutia pe care o conduce evalueaza prezenta unor indicii in legatura cu savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, conform Hotnews.

Intrebat la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) daca Parchetul a declansat o ancheta in cazul lui Turcescu, seful Ministerului Public a raspuns: "Nu. (...) Evaluam imprejurarile si situatia si va asigur ca in momentul in care vom lua o decizie va vom comunica.  Noi evaluam daca sunt indicii in legatura cu savarsirea unei fapte prevazute de legea penala".

Intrebat daca este necesara o confirmare a Ministerului Apararii legat de ceea ce a spus Robert Turcescu, Procurorul general a precizat ca, pentru a fi sesizat Parchetul, nu trebuie sa confirme 'nimeni nimic' intr-o faza preliminara. Nitu a negat ca ar fi avut o corespondenta cu MApN.

"Evaluam imprejurarea si situatia creata si daca aceasta situatie este de natura sa constituie sau sa ne duca pe noi la concluzia ca sunt indicii in legatura cu savarsirea unei infractiuni ne sesizam, daca nu, nu ne sesizam”, a explicat el.

Seful Ministerului Public a spus ca nu poate sa faca o durata a evaluarii in acest caz.

CITESTE SI: VIDEO Robert Turcescu marturiseste ca a fost LT.-COLONEL SUB ACOPERIRE

Jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit ca a fost locotenent-colonel sub acoperire. Anuntul a fost facut intai pe blogul jurnalistului, insa au existat indoieli privind postarea, vehiculandu-se ideea ca ar fi fost victima hackerilor.

Ulterior, la B1 TV, postul la care, pana acum, Turcescu avea emisiune, acesta a confirmat ca el este cel care a postat informatia si documentele, ca si le asuma si ca regreta ceea ce a facut. "Eu insumi le-am pus astazi pe blogul personal. Este vorba de o marturisire publica, la termenul spovedanie inca reflectez pentru ca spovedania nu se face in public. Dar in ceea ce priveste documentele, sunt dispus oricand sa le arat in fata judecatorului si sa spun adevarul, ceea ce stiu eu despre aceste lucruri. Mi le asum, eu le-am pus acolo, eu am scris textul acela", a spus Turcescu, la B1 TV.

El a mai adaugat ca nu va mai face emisiuni si nu va mai aparea in public.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22