Privatizarea Oltchim, intr-un nou BLOCAJ. Nu s-a depus NICIO OFERTA de preluare a combinatului. Lider sindical: Daca nu ne cumpara nimeni, NE VOR INCHIDE

T.d. | 06.06.2014

Pe aceeași temă

Procesul de privatizare a companiei Oltchim intra intr-un nou impas. Datele arata ca, pana vineri ora 11, cand era fixat termenul limita pentru depunerea ofertelor de preluare a companiei, niciun investitior nu a depus dosare de participare la privatizare, informeaza evz.ro.

“Nu s-a inregistrat nicio oferta la judiciar. Vom vedea saptamana viitoare ce se va intampla, fie va fi prelungit din nou termenul, fie se va incerca gasirea unor surse de finantare pentru capital de lucru”, au declarat surse din cadrul companiei, pentru EVZ.

Esecul privatizarii Oltchim a fost anticipat de autoritatile statului. Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat recent ca daca la inchiderea licitatiei nu se vor inregistra dosare de participare la privatizare, termenul ar putea fi prelungit, pentru ca statul sa caute solutii pentru surse de finantare a combinatului. Constantin Nita a dat asigurari ca Executivul nu va inchide niciodata Oltchim.

Totusi, situatia nu pare la fel de optimista si la Ramnicu Valcea: “Cred ca daca nu ne cumpara nimeni nici de data aceasta, ne vor mai tine pana la alegeri, in noiembrie, si apoi ne vor inchide”, a declarat liderul sindical Mihai Diculoiu.

Combinatul Oltchim se afla in insolventa si nu reuseste sa atraga finantare pentru a-si asigura capitalul de lucru. In prezent, administratorul judiciar al societatii de stat, avocatul Gheorghe Piperea, se afla intr-o delegatie in China, pentru a obtine 15 milioane de euro in acest scop, mai arata sursa citata.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22