Primarul Romei isi da demisia din cauza unor note de plata nejustificate

I. P. | 08.10.2015

Primarul Romei, Ignazio Marino, și-a anunțat joi demisia, într-un mesaj adresat locuitorilor capitalei italiene, după un scandal de presă în care a fost acuzat că a decontat niște note de plată pe care nu le poate justifica.

Pe aceeași temă

"Am făcut alegerea: îmi prezint demisia", a declarat în mesajul său Ignazio Marino, amintind pierderea susținerii Partidului Democrat (PD) care l-a constrâns să renunțe la mandat și adăugând că, pentru a continua, "condițiile politice" erau "foarte reduse, chiar inexistente".

 

Primarul de stânga a pus totuși un bemol demisiei sale, menționând că, potrivit legii, are la dispoziție 20 de zile pentru a reveni asupra deciziei.

 

Ignazio Marino a precizat că va folosi acest termen pentru a vedea dacă este posibil "să reconstruiască acele condiții politice" pentru a rămâne în funcție, însă demersul său pare extrem de dificil, întrucât principalii lideri ai PD, inclusiv premierul Matteo Renzi, i-au întors spatele.

 

Dacă demisia va deveni efectivă peste 20 de zile, prefectul Romei va trebui să numească un comisar pentru a administra orașul până la viitoarele alegeri, cel mai probabil în primăvara viitoare.

 

Într-un comunicat publicat pe pagina sa Facebook mai devreme în cursul zilei, primarul Orașului Etern a dat asigurări că notele de plată în valoare de 20.000 de euro vizate de mass-media se referă la dineuri de lucru, dar preferă să returneze acești bani pentru a pune capăt polemicii.

 

O parte a presei italiene, care adoră să îl urască pe edil, a cercetat amănunțit toate notele de plată, în căutarea unei dovezi că a luat cina împreună cu soția sa, și nu cu un ambasador ori un om de afaceri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22