Presedintele SUA reactioneaza in fata Stat Islamic: Daca amenintati America, NU VA PUTETI ASCUNDE

T.d. | 18.09.2014

Pe aceeași temă

"Daca amenintati America, nu veti gasi niciun refugiu, va vom gasi in cele din urma", a transmis Barack Obama pe Twitter. Declaratia vine in contextul in care SI a publicat o noua inregistrare cu un britanic ce ar fi tinut ostatic, dupa ce alte trei persoane au fost executate de teroristi, conform Ziare.com.

Obama a precizat, insa, ca acest razboi nu va fi al Americii, iar trupele americane care s-au dus in Irak doar vor oferi asistenta si antrenament militarilor de acolo, iar acestia din urma vor lupta, aceasta fiind o solutie mult mai eficienta in viziunea liderului SUA.

Declaratia lui Obama este ultima dintr-un sir de amenintari reciproce pe care Washingtonul si SI si le adreseaza, dupa ce militantii ISIL au publicat marti o inregistrare prin care, aparent, raspund promisiunii lui Barack Obama de a "degrada si distruge" gruparea.

De asemenea, un sustinator al Statului Islamic a amenintat ca jihadistii vor comite atentate asupra Americii si aliatilor sai, daca acestia continua sa atace militar membrii grupului care a pus stapanire pe suprafete importante din Siria si Irak.

Amenintarea a venit ca raspuns la anuntul de saptamana trecuta al Statelor Unite, care au afirmat ca sunt pregatite sa extinda loviturile aeriene impotriva luptatorilor Statului Islamic din Siria.
 

SI publica o noua inregistrare cu ostatic

In cel mai recent clip publicat de teroristii SI poate fi vazut un britanic, al treilea care apare in inregistrile difuzate de Stat Islamic, care poarta haine portocalii si care spune ca este prizonier, conform sursei citate.

Acesta intreaba de ce el si altii au fost abandonati de guvernele din Statele Unite si din Marea Britanie.

Noua inregistrare alarmeaza Occidentul, dupa ce SI a ucis deja trei ostatici si, in inregistrarea care arata moartea lui David Haines, este amenintat cu decapitarea si britanicul Alan Henning.

Cetatean britanic, David Haines, a fost cel de-al treilea occidental executat de Statul Islamic, dupa jurnalistii americani James Foley si Steven Sotloff, in ultimele doua luni.

Alan Henning, in varsta de 47 de ani, se afla intr-o misiune umanitara cand a fost capturat de islamisti, fiind voluntar pe un convoi de ajutoare in luna decembrie 2013, dupa ce tocmai traversase Siria.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22