Presedintele Iohannis, declaratie de Ziua Mondiala a Monumentelor: Sunt mosteniri pretioase pentru viitor

Fara Autor | 18.04.2015

Pe aceeași temă

 

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat sâmbătă, când se sărbătorește Ziua Mondială a Monumentelor și Siturilor, că se alătură campaniei UNESCO care condamnă distrugerile patrimoniului universal din Orientul Apropiat.

 

"18 Aprilie este Ziua Mondială a Monumentelor și Siturilor. În această zi mă alătur apelului UNESCO #Unite4Heritage care condamnă distrugerile patrimoniului universal din Orientul Apropiat și calificarea lor drept crime de război. Îi invit pe toți cei care vor ca și generațiile viitoare să se bucure de valorile universale ale trecutului să se alăture campaniei inițiate de UNESCO", a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

 

La inceputul lunii martie, gruparea Statul Islamic a distrus cu buldozerele situl arheologic de la Nimrud din nordul Irakului dupa ce cu o saptamana inainte au distrus o parte din sculpturile de la situl arheologic de la Niniveh.

 

In februarie, membrii gruparii Stat Islamic au distrus un muzeu si mai multe biblioteci din orasul irakian Mosul. Acestia au ars mii de cărţi rare şi manuscrise vechi, distrugand cu barosul artefacte si statui vechi de secole. UNESCO a solicitat o sedinta de urgenta a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22