Presedintele Consiliului Judetean Cluj ii face plangere penala premierului Ponta

T.d. | 01.07.2015

Pe aceeași temă

Amanarea organizarii de alegeri partiale pentru sefia Consiliului Judetean Cluj ii aduce o plangere penala premierului Victor Ponta. Presedintele CJ Cluj, liberalul Mihai Seplecan, a depus o astfel de plangere, in urma cu doua zile la Inalta Curte, impotriva lui Ponta, potrivit Gandul.

Seplecan a spus ca a depus o plangere penala si la Procurorul General Tiberiu Nitu, insa nu a primit un raspuns in termen legal.

Decizia luata de seful CJ Cluj a fost motivata de refuzul premierului de a organiza alegeri partiale la Consiliul Judetean.

Lui Seplecan i-a dat dreptate si o instanta de judecata, in acest caz. Curtea de Apel Cluj a decretat la inceputul lui mai ca decizia guvernului de a nu organiza alegeri partiale reprezinta un “exces de putere”.

Potrivit instantei de judecata: “ Exces de putere semnifica exercitarea dreptului de apreciere al autoritatii, prin incalcarea limitelor prevazute de lege sau prin incalcarea drepturilor”, se arata in motivarea deciziei.

Sentinta a fost data dupa ce instanta a admis o sesizare prin care PNL a reclamat Guvernul Victor Ponta pentru ca nu a organizat la timp alegeri pentru Consiliul Judetean Cluj.

Acum, Seplecan ii face plangere penala lui Victor Ponta.

”Am câştigat la Curtea de Apel Cluj, premierul a contestat şi ne vom judeca la Înalta Curte. Eu am făcut şi plângere penală pentru abuz în serviciu. În primă fază procurorul de caz a dat NUP, am sesizat pe prim-procurorul Tiberiu Niţu, nici dânsul nu mi-a răspuns nimic şi am făcut plângere penală la Înalta Curte, la Curtea preliminară de cinci judecători. Sunt ferm convins că voi câştiga şi va fi acuzat domnul Victor Viorel Ponta de abuz în serviciu. Domnul premier nu a respectat legea şi la momentul când trebuia să organizeze alegeri pentru Consiliul Judeţean Cluj nu a ţinut cont de lege şi a încălcat legea”, a spus Mihai Seplecan pentru Gandul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22