Presedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot, vizat de perchezitii DNA

T.d. | 07.11.2014

Pe aceeași temă

Procurorii DNA fac, vineri dimineata, 18 perchezitii domiciliare in mai multe locuri din judetul Hunedoara. Casa presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Molot, este vizata de perchezitii, potrivit Hotnews.

Totodata, procurorii vizeaza si sediul unei institutii publice, precul si sediile unor societati comerciale, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Anchetatorii au suspiciuni de savarsire, in perioada 2011-2014, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie.

Potrivit Digi24, perchezitiile au loc la sediul Consiliuluiu Judetean Hunedoara, intr-un dosar in care anchetatorii suspecteza  fapte de coruptie in legatura cu atribuire unor contracte din bani publici.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii vor ridicat doar documente în urma percheziţiilor, transmite Mediafax.

In ceea ce-l priveste pe Mircea Ioan Molot, procurorii il suspecteaza de trafic de influenta, cumparare de influenta si abuz in serviciu.

In septembrie 2013, Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a acuzat pe Molot ca a incalcat regimul juridic al conflictelor de interese in materie administrativa, informeaza Ziare.com.

Mai exact, inspectorii de integritate au constatat ca Mircea Molot a participat la deliberarea si adoptarea mai multor hotarari ale Consiliului Judetean Hunedoara, prin care a fost incheiat un Acord de asociere intre Consiliul Judetean si Crucea Rosie - Filiala Hunedoara, unde acesta a detinut calitatea de presedinte in perioada 5 martie 2011 - 26 octombrie 2012.

In luna august 2014, procurorii DIICOT au facut perchezitii la domiciliul fostului vicepresedinte PNL Hunedoara Alin Simota, aflat in arest la domiciliu.

Anchetatorii aveau indicii de evaziune fiscala de peste un milion de euro, iar banii ar fi fost folositi pentru campania electorala din 2008. La sfarsitul lunii septembrie, Alin Simota a fost arestat preventiv.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Mircea Ioan Moloţ este preşedintele PNL Hunedoara şi preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara din 2004.

In curs de actualizare.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22