Presedintele Bulgariei: Romania si Bulgaria sa nu fie separate in procesul de aderare la Schengen

P.c. | 21.02.2015

Pe aceeași temă

Rosen Plevneliev, presedintele Bulgariei,  aflat in vizita in Romania, a declarat ca Romania si Bulgaria nu ar trebui sa fie separate in procesul de aderare la spatiul Schengen. Plevnen considera ca Romania si Bulgaria vor adera in curand la spatiul Schengen cu granitele maritime si aeriene, relateaza Hotnews.

 


"Avem o viziune clara, prioritati clare si aratam in acelasi timp ca avem si capacitatile necesare. Deci, Bulgaria si Romania vor incheia impreuna, cu succes, acest drum spre statutul de membru Schengen" a declarat Plevneliev, referindu-se la discutiile avute vineri cu presedintele, prim-ministrul si cu presedintele Senatului.

 

CITITI SI: Presedintele Iohannis, intalnire cu omologul sau bulgar

 

"Am fost de acord, de asemenea, ca nu vom permite sa fim separati de o singura chestiune. Am pornit impreuna si daca vom fi separati, niciunul dintre noi nu va mai fi privit cu incredere. Impartim aceleasi granite, tehnologii si comunicare, dar si probleme. Am indeplinit aceleasi cerinte. Schengen nu poate fi legat de mecanismul MCV, nu a fost legat niciodata, pentru niciun alt membru Schengen. Nu ar trebui sa fie nici cazul nostru", a adaugat liderul de la Sofia.
 

Presedintele bulgar a subliniat ca "impreuna suntem mai puternici pe scena politica de la Bruxelles, Berlin, Londra si Paris, impreuna punem intrebari clare si cerem raspunsuri clare. Anumite chestiuni nu trebuie legate si procesul trebuie incheiat".

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22