Premierul Turciei compara modul de operare al Israelului cu cel NAZIST

T.d. | 31.07.2014

Pe aceeași temă

Premierul Turciei, conservatorul Recep Tayyp Erdogan, a atacat dur, joi, Israelul. Aparator asumat al cauzei palestiniene, Erdogan a comparat metodele folosite de armata israeliana in ofensiva din Fasia Gaza cu cele ale dictatorului nazist Adolf Hitler, informeaza AFP, citata de Mediafax.

"Care este diferenţa între operaţiunile israeliene şi cele folosite de nazişti şi de Hilter?", a acuzat premierul Erdogan, într-un discurs susţinut la Van, în estul ţării, cu ocazia campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

"Ceea ce se întâmplă în Gaza reaminteşte de spiritul rău şi pervers al lui Hiltler", a mai afirmat Erdogan, favoritul la scrutinul prezidenţial care va avea loc pentru prima oară prin vot direct în Turcia, la 10 şi 24 august.

CITESTE SI: Liderii iranieni propaga discursul urii la adresa Israelului: UN CAINE TURBAT, O TUMOARE INFECTATA

Premierul Recep Tayyip Erdogan, care a denunţat vehement în mai multe rânduri ofensiva sângeroasă declanşată de Israel la 8 iulie în teritoriile palestiniene controlate de mişcarea islamistă Hamas, a reafirmat că operaţiunile se aseamănă cu un "genocid" împotriva populaţiei civile palestiniene.

De asemenea, premierul turc a criticat indirect Statele Unite că apără operaţiunile desfăşurate de armata israeliană şi a denunţat lipsa de reacţie a ţărilor arabe. "Cei care rămân tăcuţi în faţa acestui masacru sunt la fel de sângeroşi", a afirmat premierul Erdogan, al cărui Guvern întreţine relaţii strânse cu conducerea Hamas.

De la lansarea ofensivei israeliene în Fâşia Gaza, la 8 iulie, 1.370 de palestinieni au fost ucişi şi peste 7.000 răniţi, potrivit serviciilor locale de intervenţie. De asemenea, 56 de soldaţi israelieni şi trei civili au fost ucişi.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22