Premierul Ponta vrea sa taxeze bugetarii cu venituri excesive

Fara Autor | 18.05.2012

Pe aceeași temă

 

Guvernul va analiza posibilitatea introducerii, începând cu anul viitor, a unei taxe de solidaritate în cazul bugetarilor cu venituri excesive care, de exemplu, depăşesc flagrant salarii sau pensii de 10.000 lei, a declarat, joi seara, premierul Victor Ponta.
 
El a răspuns astfel întrebat ce măsură va aplica Guvernul în cazul în care, după aplicarea celor două etape de majorare a salariilor, vor exista bugetari cu salarii mai mari decât la momentul tăierii, transmite Mediafax.
 
"Atunci există o singură soluţie, din punctul meu de vedere trebuie să vedem cum facem ca veniturile excesive din zona bugetară, nu tăind, ci eventual printr-o taxă specială, să poată reveni la un nivel de normalitate. Dacă există venituri, fie că este vorba de salarii sau de pensii, care depăşesc în mod flagrant salariile de 100 milioane (lei vechi-n.r.) şi pensii atât câte mai sunt în zona aceasta, trebuie să găsim o soluţie pentru 2013 de un tip de taxare de solidaritate", a spus Ponta, la RTV.
 
El a arătat că vrea să analizeze datele şi să identifice câte persoane se pot afla în această situaţie înainte de a lua o decizie.
 
Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a anunţat, tot joi, că noua Lege a sănătăţii ar putea să conţină prevederea taxării pe fast food şi pe berea cu alcool, pe motiv  că fast food reprezintă alimente nesănătoase, iar berea este un produs alcoolic.
 
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22