Premierul Ponta il propune pe Claudiu Manda pentru portofoliul Bugetului

T.d. | 01.08.2014

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi seara, ca il propune pe seful PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, pentru functia de ministru delegate pentru Buget. Premierul si-a motivat decizia prin faptul ca trebuie sa aduca “si mai multi tineri in Guvern”, conform Hotnews.

"Maine dimineata voi face doua propuneri, Claudiu Manda la Buget si Rozalia Biro la Cultura. Voi promova in continuare oameni tineri, cred ca pot acum sa aduc cat mai multi oameni tineri. La transporturi am adus un om foarte experimentat, dl Rus, la Finante si Buget e o echipa foarte tanara, acolo e una din zonele cele mai nereformate din Romania...", a declarat Ponta la Digi24.

Site-ul stiripesurse.ro a scris joi, citand surse politice, ca seful socia-democratilor din Dolj, deputatul Claudiu Manda, ar putea fi viitorul ministru delegat pentru Buget. Informatia a fost anuntata si de Ziarul Financiar care, citand surse de pe piata financiara, a informat joi ca Manda este in carti pentru a deveni ministrul Bugetului in locul lui Liviu Voinea, care din toamna va prelua functia de viceguvernator al Bancii Nationale.

Potrivit stiripesurse.ro, surse social-democrate sustin ca miscarea e un fel de premiu al premierului pentru organizatia PSD Dolj, care a obtinut cel mai mare scor pentru partid la alegerile europarlamentare.
 

Cine este Claudiu Manda: deputat la al treilea mandat, in 2009 devine doctorand al Universitatii Valahia

Claudiu Manda este deputat la al treilea mandat, sef al PSD Dolj, a urmat cursurile Universitatii din Craiova, Facultatea de Stiinte Economice - Sectia Contabilitate, iar in 2009 devine doctorand in management al Universitatii Valahia din Targoviste, conform sursei citate.

Claudiu Manda, in varsta de 39 de ani, s-a nascut la Craiova, la 20 decembrie 1975, este casatorit si are un copil.

Potrivit informatiilor de pe site-ul personal, Manda a urmat cursurile Universitatii din Craiova, Facultatea de Stiinte Economice, Sectia Contabilitate si Informatica de Gestiune, iar in 1999 a devenit "cel mai tanar expert contabil atestat din cadrul Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania". In 2009 devine doctorand in management al Universitatii de Stat Valahia din Targoviste.

De asemenea, avand gradul de sublocotenent in rezerva, in 2005 Claudiu Manda a absolvit Colegiului National de Aparare.

Manda este la al treilea mandat de deputat, el fiind din 2004 membru al Comisiei pentru buget, finante si banci, unde detine in prezent si functia de vicepresedinte.

Claudiu Manda a fost intre 2004-2008 si seful grupului parlamentar de prietenie romano-indoneziana.

Anterior anului 2004, cand a obtinut primul mandat de parlamentar, a fost director adjunct cu probleme de tineret in cadrul Directiei pentru Tineret si Sport al judetului Dolj (2001-2003) si director al Casei de Cultura a Studentilor Craiova (2003-2004).

El a fost, de asemenea, intre 2000 si 2004, consilier local in CL al municipiului Craiova.

Claudiu Manda a fost, intre 2004-2006, secretar general al Tineretului Social Democrat, organizatie condusa in acea perioada de Victor Ponta (2002-2006).

Manda a ocupat, in perioada 2001-2003, functia de vicepresedinte al PSD Craiova, in 2007 a devenit vicepresedinte al PSD Dolj, iar un an mai tarziu, in 2008, presedinte executiv al PSD Dolj.

In aprilie 2013, Claudiu Manda a fost ales presedinte al PSD Dolj, el fiind singurul candidat.

"Sunt un om de echipa si nu am ranchiuna fata de nimeni. (...) Atunci cand promit, bazati-va pe cuvantul meu. (...) Mi-as dori ca de acum incolo sa ne dam mana, sa nu ne mai certam, sa impartim si saracia, sa nu ne mai certam cum sa impartim functiile", a afirmat atunci Claudiu Manda, la Conferinta Judeteana a PSD Dolj.

Manda a fost sustinut la sefia filialei de primarul Craiovei, Lia-Olguta Vasilescu, si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

"Il sustin pe Claudiu Manda pentru ca el si Valeriu Zgonea au fost primii care m-au sustinut pe mine. Nu stiu cati organizatori mai are PSD la nivel national, dar spun ca cele mai mari scoruri la alegerile parlamentare le-a avut Claudiu Manda", a declarat la acel moment Lia Olguta Vasilescu.

Potrivit ultimei declaratii de avere publicate pe site-ul Camerei Deputatilor, Manda detine, in comuna doljeana Varvoru de Jos un teren intravilan de 1375 de metri patrati, in cota parte 1/2, precum si o casa de vacanta, de 84 de metri patrati, tot in cota parte de 1/2, dobandite in 2001 prin cumparare. De asemenea, el mentioneaza ca are, la Calafat, un teren intravilan de 910 metri partati si o casa de locuit de 310 metri patrati, dobandite prin cumparare in 1998, iar, in comuna Malu Mare, un teren intravilan de 1045 de metri patrati si o casa de locuit de 230 metri patrati, dobandite in 2011 prin cumparare.

La capitolul bunuri instrainate in ultimele 12 luni, acesta noteaza vanzarea unui teren in Filiasi, in valoare de 5.000 de euro.

Claudiu Manda a trecut in declaratia de avere si doua imprumuturi acordate in nume personal - SC Bogti Food SRL - 25.000 lei si SC Imoband Oltenia SRL - 146.750 lei.

La capitolul venituri realizate in ultimul an fiscal incheiat, el mentioneaza salariul si diurna de la Parlament - 80.322 lei, salariul de la Universitatea Spiru Haret - 2.084 lei, precum si veniturile salariale ale sotiei, de 74.400 lei, de la Spitalul de Boli Infectioase Craiova.

Claudiu Manda este finul lui Valeriu Zgonea. De altfel, intr-o sedinta a Camerei Deputatilor din 26 iunie 2013, dupa ce Valeriu Zgonea, presedintele forului legislativ, i-a acordat cuvantul, Claudiu Manda a spus la inceputul interventiei in plen: "Multumesc, nasule!". Ulterior, acesta a mentionat, pe hol, potrivit presei: "Pai nu-i normal sa-i spun asa daca el m-a cununat?". Ambii sunt deputati de Dolj.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22