Premierul Ponta, despre MCV: Un mecanism doar pentru Romania si Bulgaria este depasit

T.d. | 17.04.2015

Pe aceeași temă

Un mecanism doar pentru Romania si Bulgaria este “depasit de situtia actuala”, considera premierul Victor Ponta, cu privire la Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV). Seful Executivului considera ca Justitia romaneasca este independenta.

Premierul Ponta crede ca “atat timp cat se creeaza un mecanism european, pentru toata lumea, este in regula”, dar un mecanism doar pentru Romania si Bulgaria nu corespunde realitatii, potrivit HotNews.

"Eu sunt de parerea celor care - si am vazut ca si presedintele Iohannis si multi alti oameni politici, si ministrul Justitiei - au spus ca MCV o fi atins obiective importante, chiar avem o Justitie independenta in Romania, si ca atat timp cat se creeaza un mecanism european, pentru toata lumea, este in regula. Un mecanism doar pentru Romania si Bulgaria e depasit de situatia actuala", a spus Ponta.
 

Kovesi: MCV – un instrument util

In alta ordine de idei, procurorul sef al DNA, Laura Kovesi, crede ca se va putea discuta despre eliminarea MCV atunci cand Parlamentul va aproba cererile de ridicare a imunitatii si cand nu vor mai fi propuneri de limitare a competentelor institutiei anticoruptie.

Prezenta, marti, in Comisia pentru Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European, in cadrul unei audieri privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, Kovesi a subliniat ca evaluarea MCV "nu are de ce sa ne ingrijoreze, nu are de ce sa ne incurce, ci, dimpotriva, poate sa ramana in continuare un instrument util".

Prezent si el in Comisie, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a spus ca Romania a depasit etapa reformei sistemului judiciar, acum consolidand sistemul, si nu mai este nevoie sa fie in defensiva pe acest subiect.

La audieri au participat secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, precum si experti din Romania si Bulgaria, dar si din alte tari UE.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22