Premierul Ponta a abandonat si cauta o cale onorabila de iesire din scena politica, sustine Mircea Geoana

T.d. | 05.08.2015

Pe aceeași temă

Situatia in care se afla premierul arata ca Victor Ponta “a abandonat, a aruncat prosopul”, sustine fostul presedinte al PSD Mircea Geoana.

Fostul sef al social-democratilor crede ca Ponta “nu mai este de fapt premierul Romaniei”, potrivit Digi24.

„A abandonat, a aruncat prosopul. S-a intamplat deja”, a spus Geoana cu privire la situatia politica a premierului.

Fostul lider PSD crede ca, in acest moment, Ponta cauta o cale “cat de cat onorabila” de a iesi din scena politica fara a lasa impresia ca “a dat bir cu fugitii”.

Această absență repetată, această delegare de responsabilitate, dacă până acum era o problemă legată de lipsa de legitimitate a lui Victor Ponta ca prim-ministru în funcție inculpat pentru fapte de corupție de către DNA și era o problemă de legitimitate, acum are o problemă și de autoritate.

În clipa în care vine cineva de la partidul X, în speță PSD, și spune miniștrilor din Guvern cum și ce să vorbească la televizor, în clipa în care vine și spun cum și ce faci... una este să ai o relație și să răspunzi politic în fața partidului, alta este să conduci de acolo.

Victor Ponta nu mai este de fapt premierul României, este un politician în căutarea unei soluții care să-i permită să iasă dintr-o situație delicată cu daune personale și colective cât mai mici”, a mai spus presedintele Partidului Social Romanesc.

In 13 iulie, DNA a anuntat intr-un comunicat ca s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Victor Ponta in dosarul Turceni - Rovinari, in care primul ministru este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor.

Procurorii spun ca "exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca o parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA 'Sova si Asociatii' de la cele doua complexe energetice (Turceni si Rovinari) a fost destinata exclusiv interesului personal al lui Sova Dan-Coman si a persoanelor din sfera sa relationala".

In 6 mai 2015, in contextul documentarii, de catre procurori, a aspectelor privind relatiile contractuale ale societatii de avocatura SCA "Sova si Asociatii, s-a dispus predarea, de catre autoritatea fiscala competenta, a tuturor inscrisurilor existente privind actele de inspectie fiscala efectuate la Cabinetul de Avocat "Ponta Victor Viorel", se arata in comunicatul DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22