Premierul italian Matteo Renzi, in vizita la Moscova. Rusia si Italia isi vor CONSOLIDA LEGATURILE economice in POFIDA sanctiunilor impuse Rusiei. Vor crea un fond de investitii de 1 miliard de dolari

P.c. | 05.03.2015

Pe aceeași temă

Premierul italian Matteo Renzi a efectuat o vizita la Moscova, aceasta fiind prima vizita efectuata in Rusia de un lider european important de la izbucnirea conflictului din Ucraina. In urma discutiilor pe care acesta le-a avut cu Vladimir Putin, s-a stabilit ca Rusia si Italia vor coopera in privinta crizei din Libia si vor infiinta un fond de investitii in valoare de 1 miliard de dolari, relateaza Hotnews.

Întâlnirea dintre Putin şi Renzi a durat trei ore, fiind discutate subiecte precum criza din Ucraina, conflictul din Libia, rolul Rusiei în Siria şi în combaterea terorismului islamist.

Premierul italian a declarat intr-o conferinta de presa comuna cu Putin ca Rusia si Italia pot sa isi consolideze legaturile economice si comerciale, in pofida sanctiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeana si Statele Unite. El l-a invitat pe Putin la un targ comercial international care va avea loc la Milano in luna iunie, afirmand ca acordul de la Minsk poate contribui la imbunatatirea relatiilor UE-Rusia, fiind o solutie de pace in criza ucraineana.

"Situaţia din Ucraina rămâne complicată, dar nu mai sunt lupte intense şi nici morţi. Trebuie să se respecte Acordul de la Minsk, pentru deschiderea posibilităţii dialogului între Kiev şi separatişti", a declarat Matteo Renzi,

 

CITITI SIBen Hodges, comandantul forţelor americane din Europa: Vladimir Putin incearca sa detina CONTROLUL asupra gurilor Dunarii si sa DIVIZEZE NATO

 

Renzi a cerut sprijinul Rusiei pentru o posibila actiune in Libia, ca membru cu drept de veto in Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite. Renzi a spus ca ar vrea sa fie trimise forte sub mandat ONU in statul nord-african aflat in haos de peste trei ani, dupa ce atacuri aeriene ale NATO au contribuit la indepartarea de la putere a lui Muammar Qaddafi.

“Situaţia s-a înrăutăţit în Libia, iar Rusia este în favoarea unei soluţii politice, susţinând eforturile Naţiunilor Unite", a afirmat Vladimir Putin, îndemnându-l pe Matteo Renzi să intervină în cadrul Uniunii Europene pentru a facilita respectarea de către Kiev a armistiţiului fragil din estul Ucrainei, unde conflictul care durează de un an s-a soldat cu aproximativ 6.000 de morţi.

"Italia continuă să fie unul dintre partenerii privilegiaţi ai Rusiei, atât în Europa, cât şi în lume. Nivelul schimburilor comerciale bilaterale a scăzut puţin în actualul context, dar comerţul cu Italia ocupă totuşi un loc important", a remarcat Putin.

Inainte de a merge la Moscova, Renzi a discutat telefonic cu Merkel, Hollande, presedintele american Barack Obama si premierul britanic David Cameron. Liderii au convenit ca sanctiunile impotriva Rusiei pot fi ridicate doar daca acordul de la Minsk este aplicat in totalitate si va avea loc o stabilizare a armistitiului din Ucraina.
 

Italia este al patrulea mare partener comercial al Rusiei, dupa China, Olanda si Germania, cu schimburi de 48,4 miliarde de dolari in 2014, in scadere cu 10% fata de 2013.


Vizita premierului Renzi la Moscova este prima vizita de stat efectuata in Rusia de un lider european important de la declansarea conflictului din Ucraina, relateaza Bloomberg, preluat de Mediafax.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22