Premierul elen este optimist: Suntem aproape de un acord cu FMI si CE

M. B. | 27.05.2015

Pe aceeași temă

Premierul elen, Alexis Tsipras, a anunțat miercuri că Atena este aproape de a ajunge la un acord cu creditorii săi (FMI – CE – BM), dar a subliniat că în stadiul final al negocierilor este nevoie de 'calm și determinare', transmit AP și Reuters.

 

“Am înregistrat multe progrese și suntem în stadiul final al negocierilor, suntem foarte aproape de un acord”, a declarat oficialul elen după o reuniune desfășurată la Ministerul de Finanțe din Atena, citat de Agerpres.

 

Declarația vine la puțin timp după ce surse guvernamentale anunțaseră cele două părți au trecut la redactarea acordului ce conține obligațiile părților pentru a se putea debloca ultima tranșă, de 7,2 miliarde de euro, necesară pentru ca Grecia să evite falimentul.

 

Acordul ar include o reformă a TVA, schimbări în sistemul de pensii și o soluție pe termen lung privind datoria Greciei. Totuși, susțin sursele, mai sunt câteva probleme de rezolvat.

 

Acțiunile europene au înregistrat creșteri miercuri, pe fondul perspectivelor încheierii unui acord între Grecia și creditorii săi.

 

CITIȚI ȘIMinistrul de Interne elen: Grecia nu va putea returna in iunie transa de 1,6 miliarde euro

 

Între 5 și 19 iunie, statul elen ar trebui să returneze Fondului patru plăți în valoare toală de 1,6 miliarde de euro, bani pe care Grecia nu îi are însă.

 

Un sondaj ale cărui rezultate au fost făcute publice recent, arată că majoritatea grecilor susțin guvernul partidului Syriza în negocierile cu Troika  (54%) și, totodată, doresc rămânerea în zona euro (71%).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22