Prabusirea eurozonei ar putea genera razboi in Europa

O. M. | 16.09.2011

Pe aceeași temă

Ministrul polonez de finante, a carui tara detine in prezent presedintia UE, a avertizat asupra producerii unui razboi pe continent in următorii zece ani daca zona euro se prabuseste, relatează EUObserver. Ministrul polonez a mers până la a avertiza asupra dublării ratei şomajului în doi ani.

Ministrul a citat un recent raport realizat de gigantul financiar elvetian UBS si intitulat „Euro Break Up - The Consequences”. Raportul UBS sustine ca implicatiile politice ale dezintegrarii sunt mult mai alarmante decat cele economice: ”Influenta puterii soft a Europei pe scena internationala va inceta sa mai existe (iar conceptul de Europa ca entitate politica integrata nu va mai avea sens). In plus merita sa observam ca nicio uniune monetara moderna nu s-a sfaramat fara razboi civil sau o guvernare autoritara si militara.”

El si-a incheiat comentariile rememorand  gandurile unui prieten care astazi conduce o banca importanta. "Vorbeam despre criza din zona euro. El mi-a spus: Stii, dupa toate aceste socuri politice si economice, it is very rare indeed ca in urmatorii zece ani sa evitam un razboi. Un razboi doamnelor şi domnilor. Chiar ma gandesc sa obţin copiilor mei green card-ul pentru Statele Unite", a declarat el.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22