Poziția copilului

Tia Serbanescu | 16.07.2014

Pe aceeași temă

Consultările de la Cotroceni pe tema reducerii CAS s-au terminat în 30 minute. Semn rău! Deși venise însoțit de ministrul de finanțe, dna Ioana Petrescu și se presupunea că tânăra absolventă de Harvard va prezenta exact sursele de finanțare a deficitului produs de reducerea CAS, premierul a spulberat orice speranță: ”a fost o ceartă, dl. Băsescu a avut un ton bădărănesc la adresa dnei ministru”. Jale!

O oră mai târziu președintele a recunoscut și el eșecul negocierilor  iar faptul că Ponta i-a reclamat bădărănia l-a determinat să facă publice înregistrările ca ”să se vadă cine minte”. Și au apărut. Ce film! Ce interpretare! Protagonistul, dl. Băsescu, a abordat subiectul chiar după generic: ”e o măsură bună, problema e sustenabilitatea, dați-mi argumente”.

A fost imposibil să le obțină. Cei doi nu i-au dat niciunul. Ce-i drept, n-aveau nici ei. În lipsa lor, dna ministru și-a oferit sufletul: ”susțin din tot sufletul această măsură benefică” - numai că, din păcate, sufletul ei, oricât de mare, nu acoperă 11 mld. Cifra dlui. Băsescu: ”mai avem si MTO la anul, alte 6 mld” l-a șocat pe premier: ”poftiți?” a îngăimat el luând ”poziția copilului” care aude un cuvânt nou.

MTO, a precizat dl. Băsescu, deci 6 mld plus 5 mld de la reducerea CAS, de unde le acoperim? Celor doi le-a fost imposibil să le acopere cu ceva, nici măcar cu o frunză. Răpus de MTO, premierul a bâiguit ”o să lucrăm la toate!”, a ridicat ochii în tavan și așa a rămas lăsând-o pe dna Petrescu să înșire tot ce știa despre albirea economiei prin tăierea investițiilor. Cât estimați să obțineți din reducerea evaziunii? a întrebat președintele chinuind sufletul bietei premiante. ”Încă lucrăm la estimări” a răspuns aceasta neavând nimic pe suflet: nicio estimare.

A urmat ceea ce dl. Ponta consideră bădărănie: ”unde-ați terminat? la Harvard? mă așteptam să veniți cu argumentele lui Roubini”. Ea tace. Premierul studiază intens neantul – înainte de a fi deranjat de președinte:”dați-mi argumente, nu declarații”. E! a exclamat surprins Ponta ridicând din umeri. Auzi la el, argumente! Ce bădărănie! Cu o ură neîmpăcată și-a șoptit apoi în barbă ”îl acuz pe Băsescu de trădarea României” de cum ajung la Ghiță tv. ” Am mai văzut un premier la fel de iresponsabil” i-a zis dl. Băsescu lui Ponta care i-a replicat: ”nu vă faceți griji, ne descurcăm și după noiembrie”. The end. Koneț filma. Acesta e, potrivit sondajelor, cel care ar câștiga finala prezidențială cu neamțul Iohannis duminica viitoare. Noroc că Ponta are ghinion la finale: a fost huiduit copios la finala de tenis de la București iar nemții au câștigat finala CM de fotbal. Așa că s-ar putea ca și Ponta să piardă finala – la loviturile de pedeapsă.

Articol publicat si pe site-ul curentul.ro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22