Ponta, labele jos de pe dezbaterea finala!

Andreea Pora | 10.11.2014

Pe aceeași temă

Habar n-am cine e in staff-ul lui Iohannis (pe surse circula informatia ca majoritatea sunt liberali- categoria Dan Mihalache, Alina Gorghiu), cine ii organizeaza comunicarea sau daca el asculta de ceea ce i se spune. Indiferent cum o fi, e deplorabila. E ca in proverbul chinezesc cu degetul care arata luna si toti idiotii privesc degetul. A trimis Ponta in plic cele 4 dezbateri- tema, format, televiziunile, ora, tot - si in loc sa se contraatace, miza (luna) fiind confruntarea finala pe teren neutru, se diseca degetul. Ca de ce patru si nu doua, ca de ce tema cutare si nu ailalalta, ca domnii pesedisti sunt “inflexibili” si nu vor sa “negocieze” ( mare surpriza!), ca sunt niste magari nedemocratici si noi, oameni fini, vom mai discuta poate o sa-i convingem totusi sa accepte un compromis. “A existat o oarecare rigiditate, ei nu au venit pregătiţi pentru o negociere Klaus Iohannis îşi doreşte această dezbatere şi ca aceasta să fie nediscriminatorie. Este o propunere de bun simţ", a spus Gorghiu. Ce frumos, cita intelegere!

 

Raspunsul ar fi trebuit sa fie extrem de simplu, transant (datul pe dupa deget nu ajuta) si ofensiv. Trebuia sa i se arunce lui Ponta manusa. Mesajul era si este simplu. Este inacceptabil ca dezbaterea finala (cea de joi, ultima, cea care conteaza) sa aiba loc la televiziunea de casa a lui Ponta-Antena 3- cu moderatorul-sluga, Mihai Gadea. Asa ceva este inadmisibil (si chiar este!) nu s-a intimplat niciodata in 25 de ani ca finala sa aiba loc la o televiziune clar aservita unuia dintre candidati si care l-a linsat pe celalalt. ( Am explicat de ce- Cursa lui Ponta pentru Iohannis. Vrea dezbaterea FINALA la Antena 3 cu Gadea.)

 

Punct si de la capat. Mesaj: daca nu esti las, daca nu vrei ca toata tara sa inteleaga ca fugi de dezbatere in propria sufragerie unde te asteapta chelnerii angajati de tine, Ponta ai curaj si vino in camp de deschis la lupta. Propunere concreta: te asteptam vineri ( dupa ce ti-ai terminat vizitele de lucru), la ora 19.00 ( asta e ora obisnuita pentru finala) la Palatul Parlamentului (ca in 2009), sala X, sau la TVR (care a transmis deja invitatia si unde s-au tinut majoritatea dezbaterilor).

 

Staff-ul lui Iohannis ar fi trebuit sa faca public formatul emisiunii, tematica, propunea 3 moderatori care nu pot fi suspicionati de niciun fel de parti pris( unul ar putea fi, de exemplu, Luca Niculescu) si ii cerea lui Ponta sa se pronunte, tot public, sa aduca obiectii etc. Toate televiziunile vor fi invitate sa participe si sa transmita. E singurul raspuns la ceea ce a facut Ponta, care nu doar ca a acaparat mediatic subiectul (cu ajutorul obedient si interesat al celor patru televiziuni), dar profita si de slaba, confuza, intirziata reactie a lui Iohannis (adica, a staff-ului sau, pentru ca asta e treaba staff-ului). Trebuie sa i se forteze mana lui Ponta si sunt convinsa ca asta se poate face.

 

Lui Ponta nu ii va folosi la nimic daca isi va debita de unul singur partitura la televiziuni, face asta toata ziua, de dimineata pina seara, publicul nu mai este interesat de ce spune. Are lectia deja invatata. Sunt convinsa ca si Ponta vrea o dezbatere finala, e sigur ca il va face praf pe Iohannis (cred ca vinde pielea ursului din padure), dar vrea sa si-o aranjeze in asa fel incit sa fie favorizat, sa elimine orice risc. E un plan care poate fi dejucat chiar cu cartile lui Ponta.

 

Nu am inteles de ce i s-a permis lui Ponta sa preia conducerea jocului, cind din primul moment i se putea raspunde clar: te intelegem ca vrei sa fii acasa, ca te-ai obisnuit acolo, dar, totusi, fii barbat si hai pe teren neutru. Uite, asta e oferta noastra in vazul intregii tari. I-ar fi fost greu sa argumenteze, oricum ar fi fost obligat sa intre el in defensiva. 

 

Timpul preseaza. De azi Ponta va incepe sa-si faca numarul si, sunt sigura, principalul sau mesaj va fi aruncarea in derizoriu a lui Iohannis ( “sa vina si cu promterul daca vrea”- Ponta). Tocmai de aceea, provocarea trebuie sa fie publica si taioasa. Intre timp, i se pot transmite, tot public, intrebarile la care ar trebui sa raspunda in talk-show-urile aranjate. Iohannis si ACL trebuie sa preia controlul. Sau, macar, sa incerce s-o faca, spunind: Ponta, labele jos de pe dezbaterea finala!

P.S. Asteptam sugestii pentru intrebarile care ar trebui sa-i fie adresate lui Ponta.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22