Ponta, intalnire cu ambasadori occidentali la Bucuresti. Ponta a fost insotit de Tariceanu si Zgonea

M. B. | 09.06.2015

Pe aceeași temă

 

Premierul Ponta s-a întâlnit marți cu mai mulți ambasadori ai unor state occidentale, printre care cei ai SUA, statelor din UE și Canada, anunță B1 Tv.  La aceste discuții au participat și președinții celor două camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu și Valeriu Zgonea.

 

Nu se știe exact cine a solicitat întâlnirea, dar presa bănuiește că ea a fost inițiată chiar de premier, pentru a explica versiunea sa în ceea ce privește dosarul de la DNA și votul dat de parlamentari împotriva urmăririi sale penale în dosarul Șova, vot ce îngrijorează cancelariile străine și a provocat ai multe reacții din partea unor ambasade de la București.

 

Nu se știe nici unde s-a desfășurat întâlnirea, probabil la o vilă de protocol, susțin reporterii B1 Tv.

Anterior, Ambasada SUA la Bucuresti a transmis ca imunitatea parlamentara nu trebuie folosita pentru blocarea procedurilor judiciare, iar legea trebuie sa se aplice egal pentru toti.

Ambasada SUA a transmis si in cursul diminetii, inaintea inceperii sedintei de plen a Camerei Deputatilor, ca ¬orice acuzatii de incalcare a legii de catre demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin si fara interferente¬.

Si Ambasada Marii Britanii a transmis ca Guvernul britanic recunoaste importanta luptei impotriva coruptiei in Romania si necesitatea ca institutiile sistemului judiciar sa poata actiona cu impartialitate si in spiritul unei independente depline.

Ambasada Olandei la Bucuresti a aratat, la randul sau, ca Olanda crede cu tarie ca toti oamenii sunt egali in fata legii, apreciind ca ¬evolutiile recente din Parlament pun in lumina probleme mai largi legate de atitudinile fata de justitie si coruptie din Romania¬.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Deputatii au respins, marti, in plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmaririi penale a premierului Victor Ponta, si pentru conflict de interese.

Astfel, raportul Comieiei Juridice a Camerei Deputatilor, care a respins solicitarea de incuviintare a urmaririi penale a premierului Victor Ponta, a fost mentinut, marti, de plenul Camerei, 231 din cei 351 de deputati prezenti votand pentru acest aviz de netncepere a urmaririi penale.

 

CITIȚI ȘI:

Votul din Parlament in cazul Victor Ponta provoaca reactiile misiunilor diplomatice straine. Ambasada britanica: Institutiile judiciare trebuie sa actioneze cu indepedenta deplina

Deputatii il SCAPA pe Victor Ponta de urmarirea penala. Au fost 231 voturi pentru RESPINGEREA cererii DNA si 120 voturi impotriva. Presedintele Iohannis: Votul Parlamentului e o dovada de IRESPONSABILITATE si SFIDARE. Ponta trebuie sa DEMISIONEZE

 Victor Ponta NU DEMISIONEAZA. Coalitia de guvernare il sprijina in continuare. Ponta: Acuzarea mea are ca scop schimbarea guvernului

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22