PNL cere Avocatului Poporului sa atace la CCR ordonanta care permite renuntarea la doctorat

Fara Autor | 30.12.2014

Pe aceeași temă

PNL ii cere Avocatului Poporului sa atace la Curtea Constitutionala OUG prin care s-a modificat Legea educatiei astfel incat premierul Victor Ponta sa poata renunta la titlul de doctor si sa evite astfel orice risc legat de tragerea la raspundere pentru plagiat.

 

In ultima sedinta a Guvernului, Cabinetul Ponta a facut o schimbare in Legea educatiei, ce permite renuntarea la un titlu stiintific. Pana acum, titlul de doctor in stiinta putea fi doar retras, din diferite motive, printre care si plagiatul.

 

Interventia pe lege s-a facut prin ordonanta de urgenta, desi nu se explica acestei reglementari, iar in cazul OUG-urilor doar Avocatul Poporului poate ataca aceste acte la Curtea Constitutionala.

 

De aceea, anunta printr-un comunicat Raluca Turcan, vicepresedinte PNL, "PNL va solicita Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, sa intoarca din drum aceasta ordonanta”. “Este singura institutie care, in acest moment, poate opri acest delir institutional al Guvernului PSD", mai precizeaza comunicatul.
 

"La finalul lui 2014, Ministrul Educatiei transmite tuturor elevilor, studentilor si doctoranzilor ca furtul poate fi tolerat. O tara intreaga primeste astazi, din nou, mesajul ca premierul, prin mana ministrului Educatiei, semneaza ordonante in interes propriu, ordonante care sunt menite sa-i spele si sa-i acopere furtul intelectual, plagiatul", adauga Raluca Turcan.

 

Turcan il acuza pe Ponta ca "a contrasemnat legi care reglementeaza direct pentru el, ceea ce este neconstitutional si antidemocratic", si guverneaza in interes personal.

 

Cititi si:

Ponta trebuie sa faca o noua cerere de retragere a titlului de doctor, dupa modificarea Legii educatiei. Nu returneaza niciun ban

Guvernul a aprobat o modificare la Legea educatiei care ii va permite premierului Ponta sa renunte la doctorat. Astfel, va evita retragerea titlului, pentru plagiat

Universitatea din Bucuresti SOLICITA in mod oficial ministrului Educatiei sa ii retraga titlul de Doctor lui Victor Ponta

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22