PNL a CASTIGAT la BEC in fata PSD: Afisele pe care scrie USL TRAIESTE trebuie date JOS

Fara Autor | 10.05.2014

Pe aceeași temă

Afisele pe care scrie "USL traieste" vor trebui inlaturate, a decis BEC, ca urmare a unor sesizari depuse de PNL in mai multe judete, liberalii considerand demersul PSD "imoral si ilegal"

Astfel, PNL a contestat la birourile electorale judetene faptul ca alianta electorala PSD-UNPR-PC foloseste sintagma "USL traieste" in campanie, pe afise si materiale promotionale, iar in judetele Timis, Olt, Vaslui, Neamt, Mehedinti si Arges i s-a dat deja dreptate.

Mai mult, PSD Timis a contestat la BEC decizia biroului electoral judetean, dar Biroul Electoral Central a respins aceasta contestatie.

"Tentativa grosolana a social-democratilor de a insela electoratul cu iluzia ca USL continua sa existe a esuat lamentabil. Facem un apel catre toate autoritatile locale, catre Politie si Jandarmerie sa vegheze la aplicarea de urgenta a hotararilor Biroului Electoral Central, astfel incat toate materialele care contin furtul PSD, sub formulele 'USL traieste!' si 'Continuam USL!', sa fie indepartate", se arata intr-un comunicat remis presei de PNL si postat pe site-ul partidului.

Liberalii tin sa sublinieze ca partidul lor "a actionat permanent de partea legii, in timp ce Victor Ponta si PSD au ales metode nu doar imorale, dar si ilegale".

"Aceasta este de fapt diferenta dintre PNL, care respecta democratia si justitia din Romania, si PSD, care, prin actiunile sale, intoarce Romania in trecut, in perioade in care Partidul se plasa deasupra Legii.

Suntem convinsi ca, in 25 mai, cetatenii vor sanctiona la urne Alianta electorala PSD - UNPR - PC si vor da un vot pentru consolidarea democratiei, pentru intarirea institutiilor statului de drept, pentru a inlatura pericolul ca tara sa devina subjugata puterii rosii", mai arata liberalii.

Uniunea Social Liberala s-a rupt in momentul in care PNL a decis sa iasa de la guvernare. Cu toate acestea, ea nu a fost desfiintata oficial, nefiind stearsa din registrul partidelor politice. Mai mult, PSD a sustinut ca USL este marca inregistrata de social-democrati cu mult timp inainte de formarea uniunii, iar Victor Ponta si ceilalti lideri ai actualei majoritati parlamentare s-au aratat convinsi ca "USL traieste" si liberalii vor reveni alaturi de ei la putere, dupa un previzibil esec la alegerile europarlamentare din 25 mai.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22