PMP: Cristian Preda sa-si dea DEMISIA de onoare din Parlamentul European

P.c. | 05.03.2015

Pe aceeași temă

Partidul Miscarea Populara (PMP) i-a cerut europarlamentarului Cristian Preda sa-si dea demisia de onoare din Parlamentul European, in urma declaratiilor pe care acesta le-a facut la adresa liderilor PMP, dupa ce acestia au decis sa faca o alianta cu fostii parlamentari din PP-DD. Preda a scris, in octombrie 2014, intr-o postare pe contul sau de Facebook ca a intrat in PMP doar pentru a ajunge in Parlamentul European, relateaza Hotnews.

 

"Domnul Cristian Preda a castigat primul mandat de europarlamentar cu sprijinul PDL, dupa care a inceput sa critice partidul care l-a trimis in Parlamentul European. La PMP a repetat acelasi comportament. Dupa ce s-a vazut cu un mandat in Parlamentul European, a adus jigniri publice grave partidului si membrilor, cu efortul carora a obtinut aceasta pozitie importanta la Bruxelles", se arata intr-un comunicat al PMP.

 

Cristian Pread a spus ca va comenta solicitarea PMP, dupa ce acest partid se va dezice de Elena Udrea: "Este solicitarea doamnei Elena Udrea din arest. PMP să se dezică de suspecta de corupţie Elena Udrea şi pe urmă pot să comentez solicitarea", a declarat Cristian Preda pentru stiripesurse.ro.

 

Joseph Daul, seful PPE, il contrazice pe Cristian Preda: PPE nu regreta primirea PMP in familia popularilor europeni

 

Joseph Daul, preşedintele Partidului Popularilor Europeni, a reacţionat la afirmaţiile europarlamentarului Cristian Preda, care declarase joi că PPE regretă primirea Partidului Mişcarea Populară în familia popularilor: "acceptarea PMP în PPE nu a fost o greşeală. Avem încredere că PMP va lupta împotriva corupţiei, la fel ca orice alt partid membru PPE", a scris Daul pe contul său de Twitter.

 

Cristian Preda a declarat, pentru stiripesurse.ro, că Daul ar fi făcut această afirmaţie sub influenţa europarlamentarului PMP Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE. "Eu nu am spus că acceptarea PMP a fost o greşeală. Crearea PMP a fost o greşeală. Iar ăsta e probabil Siegfried, cel care a votat pentru excluderea mea, deci nu am ce comenta", a declarat Preda.

 

Cristian Preda despre alianta PMP cu PND

 

Alianta facuta de Partidul Miscarea Populara (PMP) cu Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) este “scandaloasa”, considera europarlamentarul Cristian Preda, fost membru al formatiunii."Desi nu mai sunt membru ‪PMP, consider ca asocierea acestui partid cu PP-DD e scandaloasa. Ca membru al ‪PE, am solicitat afilierea PMP la PPE, definitivata in toamna, in conditiile in care lista pe care am condus-o la europene a trimis doi deputati in Parlament", arata Cristian Preda.

 

CITITI SI: Europarlamentarul Cristian Preda: Alianta PMP-PPDD este scandaloasa. Sunt incalcate valorile PPE

 

Europarlamentarul acuza “incalcarea valorilor PPE” prin aceasta alianta."Acum, partidul al carui presedinte e in arest preventiv (Elena Udrea nu mai e presedinte PMP - n. red.), sub suspiciunea de coruptie, alege sa se asocieze cu o formatiune populista al carei fondator a fost condamnat definitiv pentru santaj. E evident ca valorile PPE sunt calcate in picioare", sustine Preda, potrivit Ziare.com.


Deputatii PMP au hotarat, miercuri, sa fuzioneze cu membrii Partidului National Democrat (PND), fostul PP-DD, din Camera Deputatilor si sa activeze impreuna in cadrul grupului parlamentar Democrat si Popular, fiecare formatiune urmand a-si pastra identitatea politica.

 

CITITI SI: Deputatii PMP vor activa in Grupul Democrat Popular, format din parlamentarii care au parasit PPDD

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22