Plenul Parlamentului dezbate astazi MOTIUNEA DE CENZURA depusa de ACL pe tema fraudarii alegerilor de catre PSD

P.c. | 22.09.2014

Pe aceeași temă

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, va dezbate astazi motiunea de cenzura depusa de ACL care avea in vedere OUG 45/2014 privind modificarea si completarea Legii pentru alegerea presedintelui Romaniei si OUG 55/2014 privind migratia alesilor locali. Motiunea a fost prezentata miercuri in plenul comun, relateaza Hotnews.



Liberalii si democrat-liberalii acuza in text faptul ca in ultimele luni in Romania "asaltul asupra democratiei si asupra statului de drept a atins cote alarmante", artizanul acestor "actiuni destabilizatoare" fiind Guvernul condus de Victor Ponta.

 

PNL si PDL arata ca pe masura ce se apropie campania pentru prezidentiale "abuzurile s-au inmultit si nu mai exista pentru prezidentiabilul Victor Ponta nicio stavila in calea nevoii de satisfacere a setei de putere si - scaunul de la Cotroceni". Ei afirma ca prin OUG 55/2014 s-a provocat o delegitimare a alesilor locali, deschizandu-se calea spre "un regim autoritar si arbitrar".
 

CITITI SI: ACL a depus la Parlament o MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului. Iohannis: Motiunea este indreptata impotriva abuzurilor repetate ale guvernului Victor Ponta

 

Semnatarii motiunii arata ca Guvernul PSD a pus in aplicare o "adevarata campanie institutionala in scopul fraudarii alegerilor" si descriu trei pasi in acest sens. Astfel, un prim pas este 'inarmarea' prin atragerea de partea sa a aparatului de forta al statului prin reorganizarea DGIPI ca departament in MAI, prin numirea sefilor IGPR si a Departamentului de informatii pentru aparare de catre premier si prin folosirea Curtii de Conturi ca instrument de teroare politica pentru alesii locali care refuza transferul la PSD.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22